Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Zafer Bayramı...

Zafer Bayramı...

ÇOK DEĞERLİ OKURLARIM: Türkiye cumhuriyetinin kurulmasından sonra bir çok ülke bağımsız olmamız işlerine gelmediği için kabul etmemiş ve işgallere başvurarak toprak talebinde bulunmuştur. Fakat Devletimizin Kurucusu Liderimiz olan Mustafa Kemal Paşa, buna izin vermemiştir.

ŞİMDİ Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla yurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımızda hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Dolayısıyla yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bizim olan topraklarımız düşmanlara veriliyor ve bizim de bunu itirazsız kabul etmemiz isteniyordu.

30 AĞUSTOS 1922 TARİHİNDE İSE, topraklarımızın düşmandan temizlenmiş olması Türk Milleti için büyük bir zaferdir. İşte 30 Ağustos Zaferi, Ülkemizde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Dış Temsilciliklerimizde her 30 Ağustos günü büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Bu büyük zafer nihayet üstün bir çaba ve özverinin ürünüdür. Yaşlısıyla, genciyle; kadınıyla, erkeğiyle; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı ve diğer tüm etnik unsurlarıyla tam bir  Anadolu ve Trakya insanının zaferidir.

BU BAKIMDAN Ülkemizin kaderini değiştiren ve başarısını gösteren zafer bayramını her daim coşku ile kutluyoruz. Çünkü ülkemizin tarihinde gerçekleşen ve bağımsızlığımızı kazanılmasında önemli bir yere sahip böyle bir günü anarak, kutlamamız mutluluğumuzu paylaşmak için büyük önem taşır. Bu amaçla da her yıl ülkemizde 30 ağustos günü zafer bayramı olarak kutlanır.

YAZAR ETEM SEVİK’İN, 30 AĞUSTOS KUTLAMA MESAJI: 30 Ağustos Zafer Bayramı heyecanı ve coşkusu tüm Türkiye’yi sardı. Ulu Önder Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere hediye ettiği ve yurdumuzun dört bir yanında 2021 yılı itibariyle 99. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız, kutlu olsun efendim.

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..