Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '19

 
Kategori
Bayramlar
 

Zafer Bayramının 97. Yılı

ZAFER BAYRAMININ 97. YILI KUTLU OLSUN  

Ağustos ayı tarihimizde zafer ayı diye anılıyor. Millet olarak, vatandaş olarak tarihimizi bilmek ve bu tarihimiz içinde yer alan kahramanlıklar gösteren milli değerlerimizi zamanı gelince anmak zorundayız. Bu aslında milli bir görevimizdir. Bu olguyu çocuklarımız da öğretmeliyiz.  Bu görev, daha çok annelerimize, babalarımıza ve de en çok saygıdeğer öğretmenlerimize düşer. Sosyal ve toplumsal yaşantımız arasında bu görev özellikle yaşanmalı ve yaşatılmalıdır.

Bu yazımı kaleme aldığım zaman şiirlerinde ünlü bir destan şairi olarak Türk Edebiyatında tanınan Elazığlı hemşerim Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun (1929 - 1992)  şu dizeleri aklıma geldi. Şairimizi rahmetle andıktan sonra, onun şiirinden bir dörtlüğünü sizlerle paylaşmak istiyorum:

Aylardan Ağustos, günlerden Cuma
Gün doğmadan evvel iklim-i Rum’a
Bozkurtlar ordusu geçti hücuma
Yeni bir şevk ile gürledi gökler
Ya Allah…Bismillah…Allah-u Ekber…

Yakın günlerde milletçe 30 Ağustos Zafer Bayramının 97.Yıl dönümünü gururla ve sevinçle kutlayacağız. Geçenlerde Kurban bayramını kutladık,  bayramlarımız milli birliğimizin ve dirliğimizin ifadesidir. Milletçe kaynaşmayı sağlar.  Dini bayramlarımızda olduğu gibi Milli bayramlarımızda da bunun önemli bir yeri vardır. Özellikle bu günlerde Suriye meselesi üzerinde Türkiye büyük bir savaşın içine çekmek isteyenler vardır. Tek kelimeyle Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Sayın büyüklerimiz bunu benden daha iyi biliyorlar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ordularına bir sözünde özetle şöyle diyordu: “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşlarımızın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz” diyordu.3 0 Ağustos’ta düşman bir çember içine alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis’te vardı.  Ona esir muamelesi yapılmadı, bir komutan gibi ağırlandı. Türk milletinin geleneklerine uygun olarak ağırlandı… Yerde duran Yunan düşman bayrağına dahi saygı duyuldu. 30 Ağustos Zaferi, Atatürk’ün Başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak tarihe geçti.  

Türk Ulusunun Zafer ayıdır diye geçen “Ağustos”   ayında Türk Milleti kahraman ordusuyla birlikte birçok tarihi savaş günlerinde özellikle Ağustos ayında birçok zaferlerde imza atmıştır. İşte aklıma gelenleri burada siz değerli okuyucularımla paylaşmak istiyorum:

    01 Ağustos 1571 Kıbrıs’ın fethi,
    11 Ağustos 1473 Otlukbeli Zaferi,
    23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Savaşı,
    24 Ağustos 1516 Mercidabık Savaşı,
    26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muhaberesi,
    26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi,
    29 Ağustos 1521 Belgrat’ın Fethi,
    29 Ağustos 1526 Mohaç Meydan Savaşı,
    30 Ağustos Büyük Taarruz zaferi,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 30 Ağustos 1922 yılında Dumlupınar’da kahraman ordumuzla birlikte kazandıktan sonra şanlı ordumuza ve yiğit askerlerimize şu tarihi emri verdi: “ Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, İleri! “ böylelikle Yunan ordusu takip edildi ve üzerine yürüdü. Yunan ordusu 9 Eylül 1922 ‘de İzmir’den çekip gitti.

Bu güzel vatanı hür ve özgür olarak mübarek kanlarıyla bizlere armağan eden başta Gazi M. Kemal Atatürk, onun kahraman silah arkadaşları ve tüm Mehmetçiklerimize ne kadar teşekkür etsek azdır, onları saygıyla ve rahmetle anıyor ve mekânları cennet olsun diyorum. Bugünlerde Suriye sınırları ve topraklarında Savaş hazırlıkları içinde bulunan kahraman silahlı kuvvetlerimize sağlık ve üstün başarılar diliyorum.

------------------------------------------------------------------------------------------------

NOT: Bu yazımı yazdığım sıralarda, basında ve televizyonda acı bir haber daha geldi: Şırnak  / Sılopi’de teröristlerle yapılan bir çatışmada 2  askerimiz şehit oldu ve 2 askerimiz de yaralandı. Şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, Kahraman ordumuza, silah arkadaşlarına ve acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum.


     Abdülkadir GÜLER
27  Ağustos  2019-  SÖKE
 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..