Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '16

 
Kategori
Futbol
 

Zafer İtalya’nın

Almanya’nın çeyrek finaldeki rakibini belirleyecek final niteliğindeki maçtan İtalya zaferle ayrıldı. Şunu açıkça belirtmek gerekiyor ki Maviler, İspanya’yı sadece skor olarak değil oyun olarak da mağlup etmeyi başardılar.

İtalya maça büyük bir hızla başladı. Yaklaşık 15 dakika süren bu bölümde İspanya kendi sahasına resmen hapsoldu. İspanyollar 15.dakikadan sonra rakip sahada görülmeye başlasalar da ciddi bir tehlike yaratamadılar.

İtalya, 3-5-2 taktiğini çok güzel bir şekilde uyguladı. Oyunu kenarlara yayarak topun geniş bir sahada oynanmasını sağladı. Pas trafiğini de iyi yapan İtalyanlar, ani ve hızlı toplarla İspanya kalesinde ciddi tehlikeler yarattılar. Böylece de İspanya’nın kendi oyununu oynamasına fırsat vermediler.

İlk yarıyı duran top sonrası gelen bir golle 1-0 önde kapatmayı başaran gök mavililer, ikinci yarının başında İspanya’nın baskısına maruz kalınca hemen oyuncu değişikliğine gittiler. Antonio Conte’nin De Rossi’nin yerine Motta’yı oyuna alması İtalya’nın orta sahada diri kalmasına neden oldu.

İtalya ikinci yarı boyunca güçlü orta sahası ve defansıyla İspanya’ya geçit vermedi. Maçın pek çok kırılma anı oldu. Fakat bunların her halde en önemlisi 89.dakikada kaleci Buffon’un Pigue’nin gollük vuruşunu kurtarmasının hemen ardından İtalya’nın ikinci golü bulmasıydı.

İspanya ve İtalya’nın eski günlerinde olmadıklarını son yazımda belirtmiştim. İspanya bu turnuvada bence iyi bir kadro ve sistemle yer alamadı. İspanyolların daha hızlı oynayabilecekleri bir sistem ve daha bitirici futbolculara ihtiyaçları var.

İtalya ise tam bir sistem takımı. Onlar da kadro açısından çok ümit verici olmasalar da sistemli oyunları sayesinde sonuca ulaşmayı bildiler.

Bu arada Conte de, hem kenar yönetimi hem de zamanında ve yerinde yaptığı değişikliklerle maçın kazanılmasında büyük rol oynadı. Elbette kaleci Buffon’a da ayrı bir parantez açmak gerekiyor.

Şimdi iki sistem takımı Almanya ve İtalya çeyrek finalde karşılaşacaklar. Daha önce de belirttiğim gibi favori kağıt üzerinde Almanya. Fakat İtalya da bir sürprize imza atabilir.

Almanların orta saha ve hücum hatları ağır basarken İtalyanların güçlü defansları ve orta sahaları göze batıyor. Zor bir maç olacak. Ancak kazananı finalde hatta seremonide kupa kaldırırken görebiliriz.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..