Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Zafer Uzak Değil

Zafer Uzak Değil
 

www.uefa.com


Fenerbahçe geçen sene ŞL'de en başarılı olduğu dönemde dahi bir deplasman galibiyeti alamadı. Zaten sarı lacivertlilerin altı sefer katılıp toplam 19 kez deplasmana gittikleri Şampiyonlar Ligi serüveninde aldıkları dış saha galibiyeti sayısı da sadece 2. Hal böyle olunca bugün, hele hele iklim koşullarının da olumsuzluğu dikkate alındığında umutlarımızı yeşertmeden solduran bir tablo çıkıyor ortaya.

Bu noktada Fenerbahçe için ölüm kalım savaşı ya da Fenerbahçe büyük maçlarda daha iyi oynuyor gibi klişelere fazla kulak asmamak gerekir zira futbolda aslolan sahada oynan futboldur ve bugün Fenerbahçe'nin bu galibiyete ne kadar ihtiyacı varsa D.Kiev de en az bizim kadar sahadan mutlu ayrılmak istiyor. Bu nedenle bugünkü maçın galibi hakkında fikir yürütmek için öncelikle D.Kiev ile Fenerbahçe'nin oyun anlayışlarının ve kadrolarının karşılaştırmasının iyi yapılması gerekir. Ukrayna temsilcisi ile İstanbul'da oynanan maç her ne kadar gecenin en zevksiz maçı olacak kadar sıkıcı geçse de en azından D.Kiev'in o zamanki "kötü Fenerbahçe"yi yenecek kadar dahi ters bir takım olmadığını bize göstermesi açısından önemliydi. Bunun yanı sıra grup maçlarındaki istatistikler Ukrayna temsilcisinin Fenerbahçe'ye oranla daha az gol pozisyonuna girdiğini bu anlamda hücumda sorunlar yaşadığını gösteriyor.

Özetle bu maçta temsilcimizin dezavantajlı yanları, saha koşulları ve beraberliğin ev sahibine yeterli olması iken avantajları rakibine oranla daha iyi bir hucüm hattına sahip olması ve kadrosundaki bireysel yeteneği fazla olan oyuncular.

Eldeki tüm veriler dikkate alındığında ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor: Fenerbahçe'nin kazanması için iyi bir savunma yaparak rakibe gol şansı vermemesi ve bir şekilde de golü bulması gerekecek. Savunma yapmayı zaten seven Araones bu maça muhtemelen Josico ve Maldonado ile iki geri orta saha oyuncusu ile çıkacak ve Deivid, Alex ve
Güiza'nın skoru değiştirmesini bekleyecektir ki bu anlayış buünkü karşılaşma için oldukça yerinde olacaktır. Nitekim Fenerbahçe buün bireysel hatalardan ya da kontra ataklardan gol yemediği takdirde rakibe kıyasla daha yetenekli ve daha iyi pas yapabilen oyuncuları sayesinde soğuk Kiev gecesini ısıtacak bir galibiyet ile dönebilir ve Avrupa macerasını yeni seneye taşıyabilir.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..