Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '17

 
Kategori
Bilim
 

Zam'an = an

Zam'an = an
 

ZAMAN = {aN = [gelecek+bugün+dün] = ŞuaN} = ZAM.AN
 
Tıpkı GÜNEŞ gb. Tasarruf kapsamındaki tüm zaman ve mekânlarda etken ve ettirgendir, Tasarruf ~ Hikmet Sahibi Şahsiyet. ŞEMS olmak da bu yetilerle donanımlı olmayı başarmaktır. Esas BAŞARI budur.
 
Tasarruf sahibi olmak = İnisiyatif sahibi olmak.
 
Kul, melek, memur, görevli inisiyatif sahibi olamazlar. Çünkü, egemen değillerdir. Birey tekildir, dolayısıyla tasarruf alanı kendisi ile sınırlıdır. Tek bir canlı, İNSÂN.
 
İnsân = Çoğul varlık. Bu şu anlama gelmektedir; İnsân olmakla yücelen birey, çoğul olması ile birlikte, aynı anda bir çok mekânda kâimdir, hazırdır, hayydır.
 
Kudret => Tasarruf => Hikmet => Hüküm} = İNSÂN
 
Hikmet = hüküm = hakim olmak = tasarruf sahibi olmak. Hikmet yetisi, egemen olmakla olasıdır. Kul, egemen olmaması dolayısıyla tasarruf sahibi olamamaktadır. Egemen = Özgür = Hür irade. Hükmü, mührü, kararları bizzât kendisine ait olan = Egemen.
 
Egemen = Bağımsız = Hür
 
Kalp, Bilinç, Eylem ve Yaşam Olanakları ile Özgün olmaktır.
 
Tüm mekânlarda aynı anda olabilme kabiliyetini barındıran kâyyum olgusu, somut gerçeklikte, 'tayyi zaman tayyi mekân' olaylarıdır. Işınlanma adı da verilmektedir, fakat bu oluş, ışınlanmanın çok daha ötesinde kapsamlı bir algı ve yaşayıştır. Bilimin bu noktaya gelebilmesi için daha çok fırın pide yemesi gerekmektedir.
 
An ve mekân ilişkisi, sabit ikâme olunan bir yerde iken, dünyanın farklı farklı konumlarında aynı anda kâim olabilme yetisidir. Bu oluşa, Kâyyum tecellisi adı verilir.
 
aN = Kâinât = Madde
 
Etken ve ettirgen olan aN'a hakim olan, mekâna, maddeye de hakimdir. Bu soyut ve subjektif algı yaşamlarının tezâhürleri, somut evrensel oluşlar ile hayat bulmaktadırlar.
 
Kayyum = Kimya = Değer = Eder = Kütle
 
Zam'an hem soyut hem de somut bir varlıktır. Özü, kendisi SOYUT, etkileri SOMUT olan bir oluştur.  Mekân, Dünya, Evren, Madde; Zamanın zâhir hâlleridirler. Bâtın olan Zaman = Zâhir olan Mekândır.  
 
Tüm zamanlar aynı aN'da yaşanmaktadırlar. Şimdi~şuan~an = {tüm zamanlar}
 
 
 
 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..