Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Zaman, Krallık, İmparatorluk Zamanı Değil

Zaman, Krallık, İmparatorluk Zamanı Değil
 

İslam seçimle ve istişare ile işbaşına gelmeyi yasaklayan ve zorla yönetimi ele geçiren krallığı yasaklar.

Ne İslam’da, ne ilimde ve ne de bilimde zorbaların, firavunların, imparatorların ve meliklerin hiçbir şekilde toplumu yönetmeyi tasvip etmez.  

Ey Suudi sen artık krallığı bırak İslam âlemini bir araya getirmeye, onlara ağabeylik yapmaya ve onları birleştirme görevine başla.

Zaman batıyı örnek alma ve krallıkla ülkeyi yönetme zamanı değil, zaman İslam âlemiyle istişare zamanıdır.

Batı devletleriyle yarışıp trilyon dolarlar harcayarak makamın tepesine diktiğin beton yığını saat kulesi hem makamı gölgeliyor ve hem de Mekke’nin zaten var olan aydınlığını gölgeliyor.

Trilyon dolarları harcayıp yaptırdığın o saat kulesinin en son katlarında kraliyet ailesinin zevk ve sefası için kırk oda ayıracağına kendi yoksullarını doyursaydın, onları yoksulluktan kurtarsaydın.

Batıyı örnek alman ve onlarla yarışman Mekke’nin kalbine beton yığını dikmen Mekke’nin zaten var olan aydınlığını gölgelemiştir. Bu durum İslam âlemini ziyadesiyle üzmüştür.

Elbette batının insanlık için meydana getirdiği yararlı buluşlarından faydalanmak gerekir.

Ancak saatin kaç olduğu uzaktan görünür, eller desin, başkaları görsün, diğerleri desin, bilsin için yapılan hiçbir şey Mekke’nin Yüce Allah tarafından var edilen aydınlığını kul yapısı şeyler aydınlatmaz o saat kulesi makama gölge yapmıştır.   

Suudi Arabistan’ı dünyevi petrol zenginliğiyle, krallıkla, şaşaalı bir yaşamla yönetmek olmuyor. Nerede hata yapıyorum, neleri değiştirmem lazım diye derinden derine düşünmen lazım.

Bakınız hiç hesapta  olmayan yeni bir hesap ortaya çıktı.

Bu hesap bidayette yapılan haksız saldırının karşılığıdır. Kim derdi ki Yemen ordusu Suudi Arabistan'ın askeri bir kampını füzeyle vurur.

Boşuna dememişler alma mazlumun ahını çıkar aheste, aheste. Yüce Allah zulme uğrayan insanların yanan yüreklerinin sesisini ve yaptıkları bedduayı mutlaka kabul eder ve onun öcünü yapanlardan alır. 

Bundan dolayı kimseye zulmedip ahı alınmamalıdır. Sonra yapılan kötülüğün cezası ömür boyu çekilir. Yemen çaresizlik içinde hastalıklarla, yoksullukla uğraşmaktadır. Yoksa başkaları mı onu maşa olarak kullandı. Bunu da düşünmek gerek.

Yeni gelişmeler şöyle anlatılıyor. Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a, yönelik balistik füze saldırısı gerçekleştirilmesi üzerine Suudi ordusuna ait bir kampa gerçekleştirildi.  

Füze saldırısının Suudi Arabistan'ın Yemen'de gerçekleştirdiği hava saldırılarına misilleme olarak yapıldığı sanılıyor. 

Bilindiği gibi daha önce Suudilerin Yemen’e yaptıkları son saldırılarda 30'un üzerinde sivil hayatını kaybetmişti. Balistik füze saldırısından sonra Suudi Arabistan'da sıcak saatler yaşanmaya başlandı.  

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, füze saldırısı sonrası hükümette ve silahlı kuvvetlerde yenilemeye gitti.

Sıcak gelişmelerin yaşandığı ülkede 11 prens ve onlarca eski bakanın gözaltına alındığı iddia edildi. Füzenin imhası sırasında meydana gelen patlamanın Riyad'ın bir bölümünden de duyulduğu belirtildi. 

Saldırı nedeniyle can kaybı olmadığı ve maddi bir zararın oluşmadığı aktarılan haberde, havaalanındaki hava trafiğinin de normal seyrinde devam ettiği kaydedildi. Öte yandan, Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na balistik füze attıklarını duyurdu. Husilere yakın Saba News, Burkan H2 cinsi füzenin havalimanını hedef aldığını belirtti.

Trump’tan ilk tepki

Tokyo'ya giderken uçağında gazetecilere konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Husilerin İran'a yakınlığına atıfla “Bence İran Suudi Arabistan’ı hedef aldı ve bizim yaptığımız sistemle füzeyi fırlattı. Bizim yaptığımızı başka kimse yapmıyor, artık bunu bütün dünyada görebiliyoruz” dedi.

Saldırı sonrası Suudi Arabistan da peş peşe yeni gelişmeler. Kraliyet acilen yeni bir kararname yayınladı. Kraliyet kararnamesi gereğince bu gece kurulduğu ilan edilen  Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, tutuklama, malvarlığına el koyma ve gerekli diğer  işlemleri yapmak ile yetkilendirilmiş, başkanlığına da Kral Selman'ın oğlu  Veliaht Prens Muhammed bin Selman getirilmişti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, füze saldırısı sonrası hükümette ve silahlı kuvvetlerde yenilemeye gitti. Ekonomi ve Planlama Bakanı, Ulusal Muhafızlar Bakanı ve Deniz Kuvvetleri Komutanı görevden alındılar. Onların yerine yeni bakanlar atandı.

11 Prens ve onlarca bakanların gözaltına alındığı bildirildi. TWİTER ortağı prensinde gözaltına alındığı bildiriliyor

Krallarda, firavunlarda, imparatorlarda, meliklerde bu dünyada ebedi kalmadılar. Günahlarıyla. Sevaplarıyla esas dünyaya göç ettiler. Toplumların üzülmesine, neden oluyorsunuz bari dünyayı üzmeyiniz.

Her tarafta ateş altındaken, barut kokusu bitmezken ve mücadele tüm hızıyla devam ederken dünya bu yeni gelişmeyi, Yemen ve Suudi Arabistan krizini kaldıramaz.

Hem insan ilişkilerinde, hem de ülkeler arasında da Benlik yerini insanlığa bırakmalı.

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..