Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Zaman gazetesinde Cumhuriyet gazetesi haberi

Zaman gazetesinde Cumhuriyet gazetesi haberi
 

Bugün Zaman gazetesinin iç sayfalarından birinde Hacıbektaş şenlikleri ile ilgili bir haberin fotoğraflarından birinin altında bir haber vardı. “Cumhuriyet bedava dağıtıldı” başlıklı kısa haberde şöyle deniliyordu: “Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenlerinde bu yıl da binlerce Cumhuriyet Gazetesi bedava dağıtıldı. Özel kıyafet giyen gençler tarafından dağıtılan gazete bayilerde 75 Ykr’ye satılıyor.”

Bu haberi okuyan bir arkadaş haber verdi Zaman’da böyle bir haber olduğunu. Bu haberin okunduğu Zaman gazetesi abone ücreti ödenmemesine karşı hala kapıya bırakılmaya devam edilen bir gazeteydi.

Zaman gazetesindeki bu haberde bir yorum yok, Cumhuriyet gazetesinin bedava dağıtılmasıyla ilgili bir eleştiri de yok, ancak bu haberin ne niyetle gazetede yayınlandığını anlamak için müneccim olmaya gerek yok.

Cumhuriyet Gazetesine, özel bir günde ve bir yerde gazete dağıttı diye haber yapan Zaman gazetesi, bu haberle kendi bedava dağıtımlarını savunmaya mı çalışıyor?

Zaman gazetesinin abonelik koşulları çok iyi sorgulanmalıdır. Günde kaç baskı yapıyor, kaç abonesi var, bu abonelerin kaçı gerçekten gönüllü olarak bunu alıyor? Her gün kaç kopya bedava olarak dağıtılıyor?

Abonelik sisteminden vazgeçilip, Cumhuriyet, Milliyet, Hürriyet, Sabah, Akşam, Posta gazeteleri gibi yalnızca gazete bayilerinde satılsa, Zaman gazetesi şu andaki tirajının onda birine ulaşabilir mi?

Fotoğraf: 17 Ağustos 2007 tarihli Zaman gazetesinden

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..