Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Zaman güller getirir...

Zaman güller getirir...
 

Zaman güller getirir gülüm,

Sevdaya, ölüme, ipeğe, mermere.
Ve terkisinde yorgun düşen ölüm
Başlar kıraç toprağını ekip yeşertmeye.
...

Orlando Di Lasso'nun bir eseri bu. Sadece başlığı ama. O dize, hayat yolunda bir rehber sanki. Sadece bana değil yukarıdaki dörtlüğü bu eserin isminden esinlenerek yazan adını bilmediğim yazara bile. Zamandan öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki. Kendimi öğrenmeye bıraktım, satır satır aldığım kişisel dersler satır satır dizildi hayat defterime. Şiir yazamam; hikaye, roman beceremem. İçimden geçenler dökülür kalemimden. Tıpkı şiir olmayan bu satırlar gibi.

Zaman güller getirir...

Zaman hayatı öğretir gülüm...

Kazanmayı da kaybetmeyi de öğretir. Dostluğu da öğretir gülüm, düşmanlığı da. Arkadan vurulmayı da öğretir, çaresizliği de.

Zaman sabretmeyi öğretir gülüm,

Canın yanarken ayakta durmayı da. Yaralarını tek başına sarmayı da öğretir gülüm. İçin için ağlamayı öğretir.

Zaman güller getirir gülüm,

Sıcak bir dost kahkahasına yükler de getirir. Hala sevildiğini gösterir gülüm, hala sevildiğini.Gözyaşlarını silecek bir dost elinin hala olduğunu anlatır gülüm.

Zaman bilgelik getirir gülüm,

Gitmek isteyeni bırakmayı öğretir. Kimseye haddini bildirmeye kalkmayacak kadar büyük olduğunu gösterir gülüm.Sana anlatılmamış geçmişi kurcalamamayı öğretir.Bazen susmak gerektiğini anlatır.Kavgadan kaçmamayı ama kavga etmemeyi öğretir.

Zaman huzur getirir gülüm,

Kendine mutlu olmayı öğretir. İçindeki kini başka bir yüreğe değil, toprağa akıtmayı öğretir gülüm. Bağışladığının insanlar değil aslında kendin olduğunu anlatır.

Zaman onur getirir gülüm,

İnsanların arkasından konuşmamak gerektiğini öğretir.Dedikodunun ne kadar çabuk iftira atmaya neden olduğunu gösterir gülüm.Kendini iyi biri sanırken aslında ne kadar fesat biri olduğunu anlatır.

Zaman aşk getirir gülüm,

Yürek çarpıntısı getirir.Hasretle beklemeyi öğretir gülüm. Kıskançlık narında nur olmayı öğretir.Sevgilinin saçlarında bir tel olmayı gösterir.

Zaman hayat getirir gülüm.

Zaman umut getirir gülüm.

Zaman ayağa kalkmayı öğretir gülüm.

Zaman güller getirir gülüm.

Güller getirir...

 
Toplam blog
: 403
: 1023
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Kendi halinde biriyim, ziraat mühendisiyim. Emekli oldum ve kendi işimi kurdum. İzmir'de yaşıyoru..