Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Zaman nasıl kullanılır?

Zaman nasıl kullanılır?
 

Zaman, herkesin eşit olarak sahip olduğu; fakat aynı şekilde kullanamadığı son derece değerli bir kaynaktır. Zaman, bir eylemin gerçekleştiği süredir. Zamanın kullanılmayan kısmı yok olup giden önemli bir sermayedir.

Ortalama bir insanın ömrü aşağı yukarı ikiyüz bin planlanabilir saatle sınırlıdır.

Bir günde 24 saat vardır ve bu herkes için aynıdır. Farklı olan ise bu 24 saatin kullanılış şeklidir. Aşağıda 24 saattin insanlar tarafından genelde nasıl harcandığı görülmektedir.

*UYKU:8

*TEMİZLİK:1

*YEMEK:3

*SEYAHAT:2

*ÇALIŞMA:8

TOPLAM: 22 PEKİ kalan 2 saat nasıl değerlendrilecektir? Bu kişiye bağlı olarak değişmektir.

Zamanın en güzel kullanmannın yolu erken kalkıp , gününü güzelce planlamaktan geçmektedir.

Planlı hayat oh ne rahat.

Zamanı iyi değerlendirmenin bize kazandıracakları

*kariyer kazanmak

*Okumak

*İletişim

*Dinlenme

*Düşünme

Zamanımızı daha iyi yönetmek, kabiliyetlerimizi artırmak, bir bakıma kısa vadeli olan ömrümüze ve bedenimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmemizi sağlar. Bazılarımız ömrünü sağa sola koşturarak ve devamlı bir şeyler yapmak için didinerek geçirmektedir. Ama unuttuğumuz bir şey var. . Aslında vaktimiz çok! Tek yapmamız gereken, vaktimizi bizi ilgilendirmeyen işlerden kurtarmaktır.

Planlı bir hayatımız olursa on yıl sonra nerede olacağımız, insanlık adına ne yapacağımız ve yaptığımız, bugün kimlerin eserlerini okuduğumuz ve okuduğumuz eserlerin bizlere katkısını görmemiz mümkün olacaktır.

Afyon Kocatepe Üniversitesinden sevgili hocalarınımız:YILMAZ SOYTEKİN ve TÜRKER GÖKSEL 'in bizlere vermiş oldukları kişisel gelişim ve zaman yönetimi dersleri tüm hayattımızda planlı hayatın yeri ve önemini çok güzel örneklerle anlatmışlardır, bu şekilde yapılan konferanslar gerçekten çalışanların motive olduklarını düşünüyorum.

" HAYAT KAYBEDENİ OLMAYAN BİR OYUN KURMAKTIR" Türker GÖKSEL.

 
Toplam blog
: 41
: 1831
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

hayattttt  ..