Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '08

 
Kategori
Dostluk
 

Zaman ölmez..

Hava da tıpkı Deren gibi kararsızdı. Gri bulutlar, güneşin batışını görmesini engelliyordu. Yüreğindeki bulutlar ise, ruhunun, ışığı görmesini engelliyordu. Gerçekten yaşamaya nasıl başlayacağını düşünüyordu.

Oltasındaki kıpırtıyla kendine geldi. Sait Murat Bey’in, kendisine gösterdiği şekilde makarayı yavaşça çevirmeye başladı. Ve olta, tamamiyle denizden çıktığında iri iki mezgit belirdi. Sait Murat Bey, şakayla karışık bir kızgınlıkla:”İşte buna acemi şansı denir, dilerim bu şans her zaman senin yanında olur. Unutma, her şey inanmakla başlar..”, dedi

Sait Murat Bey, termosun kapağına bir bardak su koyup, bir dikişte içti. Derken onun da oltasında kıpırdanma oldu. Oltasını çektiğinde tek bir mezgiti yakaladığını gördü. Deren hafifçe gülümsedi.

Hava karardığında iki kişiye yetecek kadar mezgit tutmuşlardı. Kapalı hava dağılmış, yıldızlar ve dolunay kendini göstermişti. Denizin ortasında sadece onların sandalı vardı. Sait Murat Bey, yanında getirdiği mangalı yakmış, mezgitleri, ızgaraya özenle dizmiş ve kızartmaya başlamıştı. Mezgitten çıkan koku, karnını acıktırmıştı. İnce ince kesilmiş soğanları ve kızaran mezgitleri kılçıklarını çıkardıktan sonra yanlarında getirdikleri ekmeğin bir yarısına koyup, üstüne limon sıktı ve Sait Murat Bey’in uzun ince bardağa doldurduğu buz gibi rakı eşliğinde iştahla yemeğe başladı.

İçmeye alışık olmadığı için yavaş yavaş çakırkeyif olmaya başlamıştı. Yakamozlar eşliğinde hafifçe sallanan Kayra isimli küçük sandal, şehrin ve limandaki gemilerin ışıkları, uzaktan karınca gibi görünen insanlar…Gerçekten de zaman ölmüyordu.

Gece yarısı eve döndüğünde, artık gerçekten rahatlamış olmanın verdiği huzurla derin bir uykuya daldı…

 
Toplam blog
: 149
: 435
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

1999 yılında Ted Kdz Ereğli Kolejinden, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyat..