Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Aile ve Çocuk Danışmanı Burcu Polatdemir

http://blog.milliyet.com.tr/yasamsenin

30 Kasım '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Zaman Ver

Zaman Ver
 

Son zamanlarda her şeyden çabucak sıkıldığımızın farkında mısınız?  Her şey bir an önce olsun istiyoruz. Çabuk tüketiyoruz ..  Çok fazla sabrımız yok hiçbir şeye..  Peki böyle olmak nasıl hissettiriyor?

İç sıkıntısı… Aslına bakarsanız aynı sarmal düzende dönüp duruyoruz. Peki bu kadar hızlı duygu geçişlerimiz bizi nereye götürüyor? Farkında olmak gerekir ki, söylediğimiz kelimeler; bizim düşüncelerimiz olarak zihnimizde yer etmeye başlıyor bir şekilde konuşurken,arkadaşlarımızla konuşurken,bir konuda fikrimiz sorulduğunda vs hep aynı cümle kalıplarını kullanıyoruz bunlar artık zihnimiz tarafından mutlak kabul şekilde anlaşılmaya başlanıyor.. Buraya kadar da belki anlayamıyoruz fakat  duygu boyutunda bu değişimleri fark edince işte o zaman tamam demekki bir şeylere müdahale etmek gerekiyor dedirtiyor insana..

Dış uyarıcılar tarafından sürekli ‘’ bir yerlere yetişmeliyiz,bu konuyu herkesten önce halletmemiz gerekiyor,üstünde düşünmek manasız sonucu belli nasolsa’’  gibi yaklaşımların hepimizi getirdiği nokta:’’ HİÇBİR ŞEY ARTIK YETERLİ GELMİYOR ‘’ noktası..Bu yüzden de çabuk tüketmeliyiz,hemen kullanıp eskitmeliyiz,hızlıca yaşayıp ne olacaksa biran önce görmeliyiz vs..Sonuç:Aynı.. Yine yetersiz,mutsuz olduğunu söyleyen bireyler.. Ki bir şeyleri daha hızlı yaptığında daha doyuma ulaşmış olacaklarını söyleyen bireylerle aynı kişiler malesef ki..

Peki ne yapmak gerekiyor ? Yavaşlamak mı..Belki.. Daha farkında olmak belki bir şeylerin.. Karşımızdakime zaman vermek belki..Çocuğumuz kelimeleri yavaş yavaş lafı dolandıra dolandıra anlatırken de zaman vermek, ilerleyemeyen  ‘’halbuki işten 15 dakika önce çıksaydın bu trafiğe kalmayacaktın’’  diyen iç sesinize de zaman vermek..Daha zamanın içinde hissetmek.. Yaylanmak ,ağırdan almaktan bahsetmiyorum.. Zamanla akmak..O zamanın içinde olduğunun ayırdına varmak..Bir türlü yeşil   yanmayan trafik lambasına da ,markette yavaş para üstü veren kasa sorumlusuna da  ,seni anlamayan ama bir gün mutlaka anlayacağına inandığın arkadaşına da zaman vermek.. Kendine, hedeflerine, kişiliğinin eksik yanlarına, yaptığın yanlışlara ,artık sabretmeyeceğim dediğin her seni zorlayan davranışına da zaman vermek.. Hatta seni sen olduğun için sana ait olduğun bedenine de zaman vermek.. Başının neden ağrıdığını  anlayamadığını arkadaşına hayıflanırken de bu beden yine sana ait.. Tüm bunların farkında olarak zaman ver.. Sadece  ver..Belki de zaman vermeye hazır olmayan aceleciliğine de..Evet   hepsine..

Hepinize mutlu haftalar..

 
Toplam blog
: 82
: 140
Kayıt tarihi
: 12.04.15
 
 

Çocukların duygu ve davranışlarının sonuçlarından yola çıkarak ,çocuğun ruh dünyasında oluşan değ..