Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '14

 
Kategori
Sinema
 

Zamanda aşk

Zamanda aşk
 

Zamanda Aşk


Zamanda Aşk (About Time) zamanda yolculuk sosuna bandırılmış baba-oğul, abi-kardeş gibi aile ilişkilerini, aşkı arayan bir adamın zamanda yolculuklar yaparak deneme yanılma yoluyla aşk serüvenini izleyiciye ne eksik ne de fazla tam da olması gerektiği dozda veren bir film.

Zamanda yolculuk kavramı demişken bu film kesinlikle bir bilim kurgu veya fantastik bir film değil. Filmin konusundan kısaca bahsedecek olursak, Lake ailesinin erkek bireylerinin ilginç bir özellikleri vardır. Tim, 21 yaşındayken babası ona bu aile gerçeğinden bahseder. Bu özellik, zamanda yolculuk yapabilmeleridir. Ancak bu zamanda yolculuklar tarih çizelgesinde herhangi bir değişiklik yapmamakta, sadece olayların yaşanış şekline müdahele edebilme olarak gerçekleşmektedir. O güne kadar karşı cins ile olan ilişkilerinde pek de başarılı olmayan Tim, bu ilginç özelliği sayesinde belki de bu durumun daha da kolay bir şekilde halledileceğini düşünmektedir. Ama gerçek hiç de düşündüğü kadar kolay olmayacaktır.

İyi bir avukat olabilmek için Londra'ya taşınan Tim'in aradığı aşk burada mıdır? Tim'in gelgitleri olan kız kardeşi Kit-Kat - çikolata ismi gibi :) - hayatına çeki düzen verecek midir? Lake ailesi erkeklerinin bu ilginç özellikleri Tim'in bir gün babasına elveda demesine engel olabilecek midir? Film işte zamanının çoğunu zamanda yolculuk kavramını arka plana atıp onun etkilediği işte bunun gibi hikayeler anlatarak ilerliyor. Aslında bir noktada da bu durum filme farklı bir hava katmayı başarıyor ve seyirciye alışılagelmişin dışında bir serüven yaşama fırsatı veriyor.

İlgi çekici karakterleri ve sıcacık hikayesiyle film, kendini sorgulatmadan hoş bir kaç saat geçirmenizi sağlıyor. Filmin müziklerinin de bir o kadar başarılı olduğunu belirtmek lazım, sahnelere özenle yerleştirilmiş ve hoş bir kombinasyon olarak karşımıza çıkmakta.

Filmin başrollerini Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Lydia Wilson ve Lindsay Duncan paylaşmakta. Rachel McAdams, Zaman Yolcusunun Karısı ve Paris'te Geceyarısı filminden sonra yine zaman yolculuk temalı bir filmle daha karşımıza çıkıyor. 

Türe yabancı olanların dahi severek izleyeceğini düşündüğüm bir film, Zamanda Aşk. İzlerseniz pişman olmayacağınızın garantisini verebilirim. 

 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..