Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '19

 
Kategori
Gelenekler
 

Zamanı Boşa Yitirmek

Zamanın durmak gibi bir telaşı yok. Dünya döndükçe içinde akan suyun, ormanların, insanların ve bir çoklarının savaşı hep birbirinin tekrarı olacak. Beklenilen umutlar, bilmek istediklerimiz, hayal ettiklerimiz, ihtiyaçlarımız hep aynı... Tarihin birbirinden bahsetmesi de bunun kanıtı. Savaşların ve insanların bu kadar benzer olması da...

Bilmek istediğimiz gibi öğreniriz ve inanırız olanlara. Yoldan geçereken bize çarpan kişiye bile dayanamaz bağırmaya başlarız. Duygular hep aynı, hep aynı hırs, ve hep aynı düzen. Kötülerin yanında ölen masumlarız biz.

Olmak istemediğimiz yerdeyizdir çoğu zaman. Beklemek istemediğimiz zamanlardayız. İnsan ve ihitiyaçlar doğrultusunda hareket ederiz aslında. Biz öyle sanırız belki de.

İhtiyaç nedir? Yokluğu hissedildiğinde giderilmeye çalışılan, giderildiğinde mutluluk veren, yokluğun da acı hissettiren duygudur. Biz de insan olarak temel ihtiyaçlarımızın çok fazlasını istediğimizde ve bunun için tüm hayatımız ile mücedele verdiğimizde hissettiğimiz duygu çok ağır geliyor.

Neden dünya kurulduğundan beri bir doyumsuzluk yaşıyoruz ki? Hep daha fazlasını istiyor ve hep daha fazlası için hırslanıyoruz. Pek çok kimse bu duygular ile yaşar ve mücedele eder. Bir ev almak hayali ile çalışırlar. İstedikleri evi almalarına rağman bu sefer de yatırımlık alalım mantığına girer ve bunun için ömrünün geri kalan beş yılından çalar. Doymaz ki bu sefer de yazlık alalım derdine düşer ki bu çok acıdır. Çünkü sene de belki bir ay kalacağı yazlığı için ömründen on yılını veririr ki bir yazlık alalım da tatile gidelim ve yatırımlık olsun derler. Bitmez tabi bu şekilde ikinci, üçüncü derken nasıl oldu da ömür tükendi anlamadan hastalıklar ile mücadele etmeye başlarlar. Ev alayım, arsa alayım derken heba ettiği sağlığını kazanmak için tüm yatırımlıklarını satmak zorunda kalır. Bu süreçte hiç bir zaman mutlu olmazlar çünkü hep bir hırs ile yaşama tutunmuş ve sağlığını kaybetmiş birisi olarak tükenirler. Bunun mantıklı olan tarafı yoktur.

Mutluluk zamanın bize verdiği en güzel hediyedir ki kıymetini kaybetmeden enerjimizi, gençliğimizi doğru yolda harcayalım. Geç kalmak farkettiği halde bunun için mücadele etmemektir. Kısacık ömrünüzü harcamayın.

 

 
Toplam blog
: 12
: 68
Kayıt tarihi
: 08.03.19
 
 

balıkesir üniversitesi bandırma iktisadi ve idari bilimler maliye mezunu.anadolu üniversitesi işl..