Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Zamanımızı nasıl kaybederiz..

Zamanımızı nasıl kaybederiz..
 

Bazen zamanımızın yetmediğinden, işlerimizi yetiştiremediğimizden hayıflanır dururuz. Bunun sebebi acaba gerçekten işlerin çokluğu mudur? yoksa zamanımızı düzenli ve dengeli kullanamadığımızdan mıdır?.. Kanımca hem kişisel özelliklerimizden hem de çevresel faktörlerden zaman kaybına uğruyoruz...

Tabiki zaman kayıplarımızın tek bir sebebi yoktur. Kişiliğimize bağlı olarak, düzensizliğimizle, elimizin yavaşlığıyla, işleri sonraya ertelemeyle, bir başkalarının ricalarına hayır diyememekle, ve işe yaramaz biçimde boş durmakla, telefonlarla, misafirlerle, çay molalarıyla zaman kaybına ve işlerimizi zamanında yetişmemesine sebep oluruz.

Düzensizlik:Zaman kaybının en büyük düşmanı düzensizliktir. Çalışma mekanınızın düzenli olması ve çalışırken buna özen göstermeniz zaman kaybınızı önleyerek, işlerinizin zamanında yetişmesine yardımcı olacaktır. Çalışırken kullandığınız malzemelerinizi alışkanlık haline getirerek düzenli olarak yerlerine koymamız gerekiyor ve eşyalarınızı ararken zaman kaybetmemenize sebep olur.. Kendinize bir iş disiplini sağlayarak, elinizde ki işi bitirmeden başka bir işe kesinlikle başlamayın.

Geciktirme: Bazı işleri gözümüzde büyüterek sonra yaparım diyerek erteleriz. Erteledikçe üstüne daha çok biriken işler işin içinden çıkılmaz duruma getirir ve bunlaraı yapmaya kalkışınca gereksiz zaman kaybına uğrarız. Sonuçta ertelememize gerek yok, çünkü o işi yine biz yapacağız.

Hayır Diyememek: Bazen karşımızdakini kırmamak adına bizden birşey rica edildiğinde, kendi elimizde işimiz olsa bile hayır diyemezyiz. Bu yanlış bir tutumdur. Çünkü onun işini yaparken kendi işimizi aksatırız ve zamaanında yetiştiremeyiz. Tabiki jkarşşımızda kine hayır derken kırmadan cevap vermeliyiz.. Şuan elimde işim var bitince yardım edebilirim gibi nazikce ve kibarca reddedebiliriz..

Beklemeler: Randevularınızı beklerken boş boş beklemektense o esnada yapabileceğimiz işlerle vakit geçirebiliriz.

Tabiki yukarıda saydığımız maddeler kişisel özelliklerden kaynaklanan zaman kayıplarıdır. Bunlarıla kendimizi displine ederek başa çıkabiliriz. Fakat bir de çevresel etkenlerden kaynaklanan zaman kayıplarımız vardır. Bunlar telefonlar, internet, uzun süreli gelen misafirler, kahve ve çay molaları da zaman kaybının en büyük sebeplerindendir... Zaman kaybının farkına vardığımız an derhel bunlardan ayrılıp işimizin başına dönmemiz bizim için en hayırlısı olacaktır.

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..