Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '10

 
Kategori
TV Programları
 

Zamping

Zamping
 

Hangi Tv kanalını zamp'lasanız karşınıza tartışma programları çıkıyor. İyi-güzeldir tartışma programların çoğunlukta olması toplumun aydınlanmasına dair, zira kalite arıyor artık seyirci. Programların bir girişi, bir gelişmesi, bir de sonucu olmalı benim bildiğim. 

Yanlı, yansız medyadan anlamam ben. Medya dediğin, özellikle görsel medya objektif olmalıdır. Topluma karşı sorumluluk duymalı, toplumu doğru ve pozitif düşünceye yönlendirmeli ve de yapılan tartışmalardan sonuç doğacağı gibi sonuçlardan da toplum yararlanmalı. 

Görsel medya'nın bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde etki alanı çok yüksek olduğu bir gerçektir..Peki öyle de arkadaşım, yapılan tartışma programları sizi doyuruyor mu? Demokrasi gereği olan, insan yaşam kalitesini arttıracak söylemleri duyuyor musunuz? Hayır.. 

Zamplıyosunuz, karşınıza sonuca bağlanamayan ya Turban, ya Terör, ya da Avcı gibi konularla karşılaşıyorsunuz.. Konular güzel ama katılımcılardan somut sonlanmalar çıkmıyor. Laf ebeliği sadece reyting getirisiyle patronlar nemalanıyor, o kadar.. 

Toplum içinde sorun olmaktan çıkan "Turban" konusuna baktığımızda sadece politik tartışmalardan öteye gitmediğini görüyoruz. Toplum kendi içinde turban olayını çözmüş bile. Turbanlı-turbansıza veya turbansız-turbanlıya farklı bir göz ile bakmıyor. Her kadın istediği gibi örtüne biliyor veya örtünmeyerek (baş örtüsü anlamında) toplum içinde yaşamını sürdürebiliyor..Doğru mu? Doğru.. 

Toplum, siyasilerden çok daha önde bana göre her konuda.. 

İnanın kısır döngülü bu tür tartışmaları seyretmektense Ankaralı Turgut'u izlemek daha iyi. Bir dönemin Televoleleri bile arar oluyor insan. 

Şaka bir yana, izleyici kalite arıyor artık. 

Alternatif mi dediniz? 

Örneğin; Ronesans..evet Ronesans konusu işlensin .Sanat'ın gücü konuşulsun-tartışılsın.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..