Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Zara'nın neresinden dönersen kardır.

Zara'nın neresinden dönersen kardır.
 

Alemdağspor; 25 Mart 2015 çarşamba günü Selimiye Stadı'nda Süper Amatör Lig Klasman Grubu 10. Hafta maçında, ilk yarısının son saniyelerinde yediği golle 1-0 yenik duruma düşmesine de rağmen, Zara Ekinlispor karşısında ikinci yarıda attığı gollerle maçı 2-1 kazandı.
 

                                                                      bit.ly/1CqKbGB 

3. Grupta şampiyon olduğu için, klasman maçlarına favoriler arasında gösterilerek büyük umutlarla başlayan Alemdağspor, klasman grubunun daha henüz ikinci maçı olan Gazi Mahallesi karşısında, rakibin kontrolsüz ve kırıcı futboluna hakemin de müsamaha göstermesi, ayrıca da çok önemli üç futbolcusunun sakatlanmasının yanısıra, bir de bazı futbolcularının da gördükleri kesinlikle haksız kırmızı kartlar nedeniyle ilerleyen haftalarda oynamayacak olması dolayısıyla, kelimenin tam anlamıyla 'Gazi' olmuştu.

Sonradan o halde dahi çok güçlü rakiplere kafa tutan Alemdağspor, şimdi son 5 haftasına girilen klasman grubunun 'son üç hafta şampiyonu'. 

Ataşehir Çamolukspor ve Ortaköyspor'u 1-0'lık skorlarla mağlup ettikten sonra bugün de, geçen haftanın galiplerinden Zara Ekinlispor karşısında sahaya güzel bir futbol da koyarak galip geldi.

Profesyonel futbolcuların dahi kaldırmakta çok güçlük çekecekleri bir tempoda, üstelik de mutlaka sakat ve cezalı futbolcuların olduğu bir kadro ile haftada üç maç yapmak gerçekten de ancak 'dile kolay' bir durum.

Bu yüzden her ne olursa olsun klasman grubunun herbir takımı bence en az şampiyon olmuş kadar kendini başarılı sayabilir. Bu derece yüksek özveri ile oynanan maçlarda da izleyicilerin futbolcularına gösterecekleri tolerans da her hafta bence daha da yükselmelidir. Yorgunluk doğal olarak hata oranlarını yükseltse de futbol kalitesi de her ne hikmetse artan bir seyir izlemeye devam ediyor ki 'amatör futbol'un kendine has güzelliği de bu olsa gerek.

Alemdağspor - Zara Ekinlispor maçını uzun uzun anlatmayı çok da anlamlı bulmuyorum. Kısaca söyleyebileceğim, sahada son derece zevkli bir futbolun varlığı, tribünlerdeki az sayıdaki taraftarın önünde, her iki takımın da bir iki çok ufak olay dışında son derece centilmence futbol oynamaya çalıştıkları ve sonunda da her oyunda olduğu gibi bir tarafın kazanmasının kaçınılmazlığı sözkonusuydu ki, bu maçın da hakkı doğrusunu söylemek gerekirse, daha çok isteyip bunun için de daha çok çalışan Alemdağspor'un kazanmasıydı.

Alemdağspor teknik heyeti, ilk yarının son dakikasında yedikleri golle 1-0 mağlup duruma düşmelerinin ardından oyun planlarında değişikliğe gittiler. 

''Zararın neresinden dönersen kardır'' atasözünü ''Zara'nın neresinden dönersen kardır'' diye algılayıp karşılığını da, attıkları uzun toplarla oyunu kenarlara yığıp sonra da onsekiz içinde tehlike yaratarak buldular. 

Buldular diyorum çünkü, bu ataklardaki buldukları iki gol, hem kendilerine maç sonunda 3 puanı getirdi hem de önümüzdeki hafta sonu için taraftarların kalplerine bir parça daha umut taşıdı.

Şimdi akıl, Alemdağspor'un kendisine 4.'lük ile 8.'lik arasında bir yer bulup, BAL'dan gelecek takımlarla Play-out maçları oynamayı hedeflemesi gerektiğini söylüyor. 



Alemdağspor'un kalan maçları; Osmaniye İstiklal, Vefaspor, Alibeyköyspor, Selimiyespor ve Gülsuyuspor ile olacak.

Bu maçlardan Selimiyespor ve Gülsuyuspor ile oynayacaklarından, eğer tabii hala BAL hedefinden vazgeçmedilerse, mutlak suretle 3 puan ile ayrılmak zorundalar. Alibeyköy, Osmaniye İstiklal ve Vefaspor maçlarının üçünden ise 'kişisel düşüncem' toplam 5 puan alabilirlerse, o taktirde play-out maçı oynamaya hak kazanacaklardır.

Klasmanda henüz bir kopma ve 'garantileme' olmaması Alemdağspor gibi, hala hedefine varmak için kendisine sadece galibiyetin değil, şansın da gerekli olduğu bir takım için çok iyi bir durum. 

Bizim daha önce yaptığımız maçlar, grubun ilk sıralarını alan takımlarla olduğu için, şu an rakibimiz olan takımlar eğer bizim daha önce maç yaptığımız rakiplerimiz BAL'ı garantilemiş olsalardı, alabilecekleri çok kolay galibiyetlerle işimizi zorlaştırabilirlerdi. İşte bu yüzden bir kez daha söylüyorum, sıralamada kopma olmaması bizim lehimize bir durumdur.

Bu yazı 'edebi' bir anlatımla, 'matematiksel olasılıklar' daha detaylı anlatılarak uzatılabilir ancak, bu satırların yazarı, ne yazarsa yazsın asıl sonucun sahada Alemdağspor forması giyen futbolcularda olduğunu bilecek kadar da 'zeki'dir. Bu yüzden de sözlerime son veriyor ve futbolcularımıza da bol şans ve güzel goller diliyorum.

Sağlıcakla kalın.

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..