- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zararsız tatlar
Afiyet olsun,
Bizim çocukluğumuzda pasta denilince aklımıza düğünler gelirdi. Pasta yiyebilmek öyle sıradan bir eylem değildi.
Ya düğün olmalıydı bizim pasta yiyebilmemiz için ya da özel bir neden! Şimdi ise hem evlerde bin bir şekilde ve nefasette pastalar yapılabiliyor hem de çarşı pazarda istemesenizde gözünüze takılıyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da dikkatli olmak zorundayız. Ne yediğimizi bilmek amacıyla, bu gün ben haftaya tatlı bir başlangıç olabilmesi dileğimle gerek hazırlanabilme kolaylığı gerekse de çok hafif lezzetiyle masum ve zararsız bir pasta hazırladım.
Malzemeler;
Bir adet iki katlı hazır pasta tabanı,
İki su bardağı süt, bir bardak şanti için bir bardak ıslatmak için,
İki yemek kşığı şeker, ıslatmakta kullanacağımız süte eklenecek,
Bir paket krem şanti,
Arzu ettiğiniz meyve (Ben üçer adet kivi ve mandalina kullandım o kadar),
Hazırlama;
Öncelikle pastanızı yerleştirebileceğiniz genişçe bir pasta tabağına bir kat pasta tabanı yerleştirilir. Ve şekerli sütün yarısı üzerine gezdirilerek ıslatılır. Diğer tarafta krem şanti bir bardak sütle iyice köpürtülür kenara bırakılır. Meyveler yıkanıp ayıklandıktan sonra istenen şekilde dilimlenir. Hazırlanan krem şantinin yarısı tabaktaki ıslatılmış pastaya iyice sürülür üzerine meyveler dizilir. Ve öte yanda yine şekerli sütle ıslatılan ikinci pasta tabanı üzerine kapatılır. kalan krem şanti de onun üzerine iyice yayılır bu defa pastanın kenarlarının da kaplanmasına dikkat edilir. Kalna meyveler de üzerine dizilerek buzdolabında bir süre soğutulduktan sonra servis edilir. afiyet olsun.