Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zararsız tatlar

Zararsız  tatlar
 

Afiyet olsun,


Bizim çocukluğumuzda pasta denilince aklımıza  düğünler gelirdi. Pasta yiyebilmek öyle sıradan bir eylem değildi.

Ya düğün olmalıydı bizim pasta yiyebilmemiz için   ya da özel bir neden!  Şimdi ise hem evlerde bin bir şekilde ve nefasette pastalar yapılabiliyor  hem de   çarşı pazarda istemesenizde   gözünüze  takılıyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da dikkatli olmak zorundayız. Ne yediğimizi bilmek  amacıyla, bu gün ben  haftaya tatlı bir başlangıç   olabilmesi  dileğimle  gerek   hazırlanabilme  kolaylığı gerekse de çok  hafif lezzetiyle  masum  ve  zararsız  bir pasta hazırladım.

Malzemeler;

Bir adet iki katlı hazır pasta tabanı,

İki su bardağı süt, bir bardak şanti için bir bardak ıslatmak için,

İki yemek kşığı şeker, ıslatmakta kullanacağımız süte eklenecek,

Bir paket krem şanti,

Arzu ettiğiniz meyve (Ben  üçer adet  kivi ve mandalina kullandım o kadar),

Hazırlama;

Öncelikle pastanızı yerleştirebileceğiniz genişçe bir  pasta tabağına bir kat pasta tabanı yerleştirilir. Ve şekerli sütün yarısı üzerine gezdirilerek ıslatılır. Diğer tarafta krem şanti bir bardak sütle iyice köpürtülür kenara bırakılır. Meyveler yıkanıp ayıklandıktan sonra  istenen şekilde dilimlenir. Hazırlanan krem şantinin yarısı tabaktaki ıslatılmış pastaya iyice sürülür üzerine meyveler dizilir. Ve öte yanda yine şekerli sütle ıslatılan ikinci pasta tabanı üzerine kapatılır. kalan krem şanti de onun üzerine iyice yayılır bu defa pastanın kenarlarının da kaplanmasına dikkat edilir. Kalna meyveler de üzerine dizilerek buzdolabında bir süre soğutulduktan sonra servis edilir. afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..