Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '13

 
Kategori
Mizah
 

Zati Sungur'u Yad Edelim mi?

Zati Sungur'u Yad Edelim mi?
 

Sihirbazlar kıralı Üstat Zati Sungur bir döneme, damgasın vurmuştu.

İyi İlizyonist’ti!

Fötr şapkasından tavşan çıkartır, bir bardak suyu rulo kâğıdın içinde yok eder; İnce Model Kız Keser: sihirli zar atardı.

İzleyici Zati Sungur’un İlizyonlarını izlemeye bayılırdı.

Üstadın sahne aldığı salon, tıka basa dolar; sahnede yer alan sanatçılar alkış yağmuruna tutulur: gece keyifli ve neşeli biterdi.

Şimdi Zati Sungur’u aratmayan birden çok cambazımız var.

Bütün gerçekleri ters yüz edip, yalnız salondaki izleyicileri değil, 75 milyon Türk milletini İlizyonları ile kandırmayı başarıyorlar.

Şapkasından tavşan çıkart masalarda, göz yanılmasını sağlayan oyunları iyi oynatıyor.

Mademki bu millet” İlizyon” izlemeyi seviyor, bu gün bizde küçük bir gösteri yapalım.

Yeni bir yemek icat edelim ve birlikte pişirelim.

İşte Malzemeler

1-    Bir ölçü A’sı, K’ si P’ si, hep bir arada karalâhana

2-    Bir Avuç C’si. H’si P’si bize ait olmayan deniz yosunu

3-    Bir tutam M’si, H’si, P’si yolunmuş 2 demet maydanoz otu

4-    Bir çay kaşığı B’si,D’si, P’si bölünmüş ayrık kökü

5-    Bir tas pilavlık Anadolu bulguru

6-    Yeteri kadar tuz gölü tuzu,

7-    Bir fincan Urfa isotu,

8-    2 adet orta boy domates

9-    Birkaç tane yeşilbiber

10- Bir tatlı kaşığı Karabiber

11- Bir tatlı kaşığı kimyon

12- 2 baş Niğde soğanı, 3 diş Kastamonu sarımsağı, 2 demet eğe hindibağı

13- İki bardak Uludağ erikli suyu

14- Bir kilo Edremit Zeytin Yağı

Kuru soğan, karalâhana, deniz yosununu, yolunmuş maydanoz ve bölünmüş ayrık otunu, hindi bağ otu ince, ince keskin bir bıçakla doğrayalım.

Derin bir tencereye koyduğumuz zeytinyağını, iyice kızdıralım. Önce kuru soğanı, sonra domatesleri, içine atıp sobeleyelim.

Soğanlar pembeleşip ölünce, sırası ile karalâhana, deniz yosunu, maydanozu, ayrık otunu hindibağı ilave ile yağda öldürelim.

Pilavlık bulguru ölen sebzelerin üstüne katalım ve karıştıralım.

Bir süre sonra, iki bardak suyu ilave ile kaynamaya bırakalım.

Su kaynayınca, tuz, pul biber ve kimyonu da ilave ederek 5 dakika daha kaynatalım.

5 dakika sonra ocağa kapatıp, yemeğimizi demlenmeye bırakalım.

Terbiyeli pilav demini alınca sıcak, sıcak servis edelim.

Biliyorsunuz, yanında saçta yeni pişmiş sıcak yufka, yayıkta dövülmüş taze ayran da olursa tadına doyulmaz.

Yazıyı okuyunca ilizyonla bu yazının ne alakası var diyecek, hiç gülmeyeceksiniz!

İşte orada durun bir kere daha yazıyı okuyun! Zaten ben güldürmek için değil, düşündürmek için kaleme aldım.

Tadından yenmez dediğim Pilavı gözden geçirin.

 İçindeki malzemeler bakın!

Onların hepsi bir aldatmaca, bir göz yanılmasıydı.

Masanın üstünde duran garip şey ne mi?

Atatürk Diyor ki Türk Milleti Zekidir.

Mademki zekisiniz kullanın zekânızı, çözün pilavın içindeki zerzevatın ilizyon bağını.

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..