Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zatüre (Pnömoni)

Zatüre (Pnömoni)
 

Örnek pnömonisi olan hastanın akciğer grafisi


Yüksek ateş, üşüme, titreme ve öksürükle başlayan bu hastalık bazen olur da grip ile karıştırılıp doktora başvurulmasına gerek duyulmaz! Sonra da bir bakmışsınız, yan göğüs ağrısı, nefes alıp verirken batan ciğerler, halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma... Gözlerinizi hastane de açmışsınız!!!

Çok vahim bir tablo mu çizdim? Korkmayın. Her üşüyüp titreyen, öksüren kişi zatüre olur diye bir kural yok! Sadece olayın gidiş hattını izah etmek istedim. Elbette hastaneye düşecek kadar olmadan bir doktora başvurursunuz. Yapılan tetkikler sizin rahatsızlığınızın zatüre ile ilintili olup olmadığını ortaya koyacaktır.
Zatüre tıp dilinde Pnömoni olarak adlandırılan, akciğerlerin iltihaplanması olayıdır. Hasta nefes darlığı hisseder, nadiren parmak ve dudaklarda morarmalar görülebilir. Ateş bir kaç gün çok yüksek seyretse de zamanla normal de seyredebilir. Balgam yoğun ve kanlı olabilir. Lütfen doktorunuza başvurun!
Doktorunuz sizi dinledikten sonra kan değerlerinize, akciğer filmlerinize, balgam incelemenize bakmak isteyecektir. Etken belirlendikten sonra etkene yönelik ciddi antibiyotik tedavisi başlanacaktır.

Geçmiş olsun!

Bu noktadan sonra artık top sizin elinizde;
- Odanızın nemli ve sıcak olmasına dikkat edin.
- Mutlaka bol sıvı tüketin. Hiçbir şey yiyemiyorsanız, birşeyler mutlaka için.
- İlaçlarınızı hastalığınız geçene kadar değil, doktorunuzun tavsiye ettiği süre kadar kullanın. (Tedavi en az 5-7 gün sürer)

 
Toplam blog
: 68
: 4699
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Tıp doktoru ve iki senedir online sağlık danışma hizmeti veren  sitesinin yöneticisiyim. Sık ka..