Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '08

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Zavallı balıkçılar

Malumunuz ben Antalya da yaşıyorum! Antalya'mızın en güzel yerlerinden birisi de Konyaaltı varyantıdır. Antalya'yı yağmur suyundan kurtarmak için drenaj çalışmaları yaptılar. Bu drenajlardan birisinin boşaltıldığı yer Konyaaltı Varyantının başladığı bir yer. Yağmurlu havalarda, şehrin pisliklerini içinde taşıyan sular, buradan şelale gibi denize akıyor.
Tabi bu, o anda şehri birikinti yağmur sularından biraz olsun koruyor. Ya o denizdeki balıklar! Geçenlerde bir arkadaşım ile varyantın oradan deniz kenarına inip yürümek istedik. Sahilde balık tutmaya çalışan insanlar vardı.Rastgele diyerek, balık olup olmadığını sorduğumuzda? Ne gezer, yağmur drenaj suyunun çevrede balık bırakmadığını söylediler. O esnada sahili izlediğimizde, drenajdan gelen suyun denizi çok kirlettiğini ve sahildeki çakılların üzerinde, Antalya'nn kırmızı toprağının kirlerini gördük.
O anda balıkları düşündüm. Zavallı balıkçıklar! İnsanı bile bezdiren kirlilik, onların yaşam alanları olmuştu. Yetkililerden bu olaya bir çözüm bulunması en büyük dileğimiz!...

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..