Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '09

 
Kategori
Deneme
 

Zavallı yeni yıllar

Zavallı yeni yıllar
 

alıntı


[Klavye yabancı dilde olduğu için imla hatalarımı hoş görün lütfen..]

On gündür Torino'dayım.. Küçük oğlumla hasret gideriyoruz. Torino İtalya''nın kuzeyinde ve bizim Ankara'mıza benziyor. Eskiden en önemli sanayi şehirlerinden biriydi ama şimdi değişmiş. Ekonomik kriz burayı pek teyet geçmemiş gibi. Orta halli herkes pahalılıktan parasızlıktan şikayet ediyor. 2000 eu alan insanlar bile hüngür hüngür! ağlıyorlar.. Bunlara bakınca beni bir gülme krizi tutuyor anlatamam. Tam bir kara mizah.

Her taraf ışıl ışıl..Olsun benim büyük şehirlerimde öyle.. Nasıl olsa belediyelerimiz sokak ışıklarının bedelini faturalarımızdan çıkarır. Vatan sağolsun. Buranın belediyesi de bir tuhaf, elektrik bedava gibi..... Sular şakır şakır akıyor-içiliyor ve de bedava!! Bu Avrupa'lıların bizden öğreneceği çok şey var. Oh olsun bizi Avrupa birliğine almazlarsa böyle olur işte.

Bir haftadır Türk tv seyretmiyordum. Biraz kendime gelmiştim ne güzel. Bayram, trafik kazaları, terör ekonomik kriz bir de üstüne tv deki meşhur düello bende hal bırakmamıştı. Oğlum iyilik olsun diye Türk kanallarını açtırmasın mı? Vahşet savaş şehit haberleri insanlığın insanlığı unuttuğu gerçeğinin kabusu.. Avrupa, Amerika, çok müslüman Arap Ülkeleri sus pus... Türkiye ile hala 1915 Ermeni hesabını yapanlar, özür bekleyip özürün manasını bile bilmeyenler 50 yıl sonra bununda acısını bizden çıkarırlar nasıl olsa!!!

Neyse bu arada iyi haberlerde vardı. Çok çocuk yapanlara çocuk başına 25 kuruş zam gelmiş.. (Bizim zamanımızda böyle haklar yoktu. Yoksa üç çocukla kalırmıydık) Sonra bizim Ayşe'nin ihtiyarlık maaşı bağlanmış nihayet. Müjdeyi dün verdi..6 ay kadar 35 devlet dairesi dolaşıp, yüzden fazla mühür basılı kağıtlarımızın kabulüyle..3 ayda 270 lira maaş alacak inşallah.Ayda 90 lira.. Artık şikayet ederse kıyametleri koparacağım vallahi!!

Eski yıllara baktım da hacıyatmaz gibi (eskiden böyle oyuncağım vardı. Yere atsan da fırlatsan da yine dik dururdu) sevgi saygı vs vs vs diye kumlara yazı yazıp habire kendimizi yontmaya çalışmışız. Para para para diyen şarkılara direnmişiz .. Allahtan Don Kişotların sayısı epey fazlada ıssız insan olmamışız hiç..

Ayşe bir yıl önce sarı yeşil hareli dünya güzeli bir kuş getirdi evimize.. Biliyor ya insana hayvana çocuğa zaafım var..Eski sahibiyle çok kötü olaylar yaşamış. Sevgimiz ve sabırla altı ayda alıştı ve güven duyuyor artık. Güven duygusu.. Ne kadar güzel ve sıcak bir kavram.. Bastığın yere, ülkene, yarınına elini tuttuğuna, güvenmek.. Hele şu günlerde hepimizin, ne kadar çok ihtiyacı var bu duyguya.. Kafesinin kapısı hep açık, özgür ama o evini de çok seviyor. Aslında bizden daha mutlu. Yalnız çok fazla konuşuyor. Söylenenleri anlıyor, yemeğime ortak. Bundan sonra kuş beyinli tabirini kullananları şiddetle kınıyorum..

Yeni yıl geldi.. Bir yıl içinde eskiyip atılacak haberi yok. Zaten eskimiş haline bakınca kendisi de pek mutlu değildir her halde. Aslında garibimin hiç suçu yok. Geçici olarak geldiği dünyayı babasının malı gibi kullanan, onu kendi kafasına göre biçimlediren insanoğluna ne demeli.? Yaşamı hırsı uğruna cadı kazanlarında kaynatan ve aslında neslini yakan (insan..Suçlu )mu desek. Insanlık için, insan için güzellikleri, sanatı, bilimi, icatları yaratanlar, insani organlarını yalnızca para hırs güç için kullananlardan daha insan olduğu için kaybediyor gibi görünüyor aslında. Sen yine de hoş geldin yeni yıl.. Sen insanın kurguladığı, zaman ismini verdiği muhteşem devinimin bir günüsün yalnızca.

Ve bize ümit ve sevgi getir lütfen....

 
Toplam blog
: 181
: 613
Kayıt tarihi
: 15.01.08
 
 

Öğretmen olan anne ve babam. Ankara'da geçen cocukluk ve gençlik yıllarım. Evimize sık,sık gelen bab..