Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

16 Haziran '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Zayıflama Çılgınlığının SONU!

Zayıflama Çılgınlığının SONU!
 

http://hizlizayiflayabilirsin.files.wordpress.com/2009/12/diyet.jpg


Giderek artan zayıflama çılgınlığında yaşanan istenmeyen durumlar, sebep olduğu hastalıklar ve psikiyatrik sorunların neler olduğunu, çıkış yollarının neler olabileceğini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında değerlendirilecekler.

Zayıflama çılgınlığını besleyen duygu durumlar nelerdir?

Giderek artan zayıflama isteğinde temel dinamikler nelerdir?

Çok erken yaşlarda başlayan ve giderek yaş düşen zayıflama isteğinde özentinin yeri nedir?

Yaşanan duygusal boşlukların zayıflama çılgınlığında yeri nedir? gibi soruların cevapları bu akşam İyi Bak Kendine programında irdelenecek.

Zayıflama çılgınlığının sonu her zaman mutlulukla sonuçlanmıyor ciddi sağlık sorunlarına sebep olmaktadır. Bu nedenle zayıflama çılgınlığının sağlıklı bir zemine nasıl çekilmesi gerekir?

Yaşananlar yeme bozukluklarına sebep olur mu?

Kimlerde daha çok görülür?

Genç kızların giderek zayıflama çılgınlığının pençesine düşmesi nasıl izah edilebilir gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak olan İyi Bak Kendine programının konuğu Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Psikiyatri Uzmanı Konsültasyon Liyezon Uzmanı Prof. Dr. Kemal Arıkan ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Barış Önen Ünsalver olacak.

Zayıflama çılgınlığı nasıl önlenir?

Yeme bozukluğu nasıl giderilir?

Kimlerde ortaya çıkar?

Yatkın kişilikler hangileridir?

Tedavisinde neler yapılır?

Terapi neler gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, iyibakkendine@ulketv.com.tr adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde tanınmış Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Florida State Üniversitesi’nden bir profesörün jestlerle derdimizi anlatmanın daha kolay olduğuna ilişkin yaptığı çalışmayı değerlendirecek. El kol hareketleri yapılmadan iletilen bir bilginin, daha karmaşık bir dizi kelimeye dönüşmesi gerekir. Söz gelimi masada duran anahtarları işaret ederek “anahtarlar orada” demek yerine, “anahtarlar hemen arkanda, tezgahın üzerinde, kitabın yanında duruyor” şeklinde bir ifade kullanmak çok daha yorucu olmaktadır şeklindeki bilgileri İyi Bak Kendine programına değerlendirecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizleri aydınlattıkları için çok teşekkür ederiz.

Melekler Yüreğinizden Öpsün Bildirdi: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=612144&KategoriNo=274

Yazdıklarımı Paylaştığım ''Kerkük Feneri'' http://www.kerkukfeneri.com/author/sabiharana/

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..