Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

ZAYIFLAMAK İÇİN İPUÇLARI ( 2 )

ZAYIFLAMAK İÇİN İPUÇLARI ( 2 )
 

ZAYIFLAMAK İÇİN İPUÇLARI ( 2 )

Geçen hafta başladığımız zayıflamak için ipuçlarımıza, bu hafta da devam ediyoruz.  Yine aynı şekilde özellikle vurgulamak isterim ki, fazla kilonuz varsa, bu kiloları vermek ve bir daha geri almamak için, en önemli şey, yemek yeme alışkanlıklarınızı ve davranışlarınızı  kalıcı olarak değiştirmenizdir.

Besinleri farkına ve tadına vararak yiyin.  

Yaşadığımız hayat, duygusal iniş çıkışlar, mutsuzluklar, stres, öfke, kızgınlık duyguları içindeyken, bunun acısını sanki yemeklerden çıkarırcasına, sadece ısırma ve çiğnemeye yönelik bir yeme davranışı geliştiririz. Oysa gerçekten tadına vararak yemek ancak yavaş yemekle mümkün olur. Bu nedenle yemek için lokmayı ağzımızda daha uzun süre tutmamız ve “yemeğin tadını hissediyorum” bilinciyle yemek yememiz gerekir.

Lokmaları ufaltarak yiyin.

Yemeğe başlamadan yiyecekleri küçük parçalara ayırın. Taneli yiyecekleri mümkün olduğu kadar tane tane yiyerek hızınız azaltın. Bu yol yavaş yemede çok etkilidir. Yemeği küçük lokmalarla almak için küçük çatal, küçük kaşık kullanmalı ve her lokmadan sonra çatalı masaya bırakmalısınız. Yavaş yeme ve çok çiğneme en önemli zayıflama yollarından biridir. 

Yemek tabakları küçük, salata tabakları büyük  olsun.

Yemek tabağı  yerine pasta tabağı kullanın. Küçük bir pasta tabağı, bir porsiyon yemekle dolar ve gözünüzü doyurur. Ama salata tabağınız büyük olsun ve yemeğin yanında bol  salata yiyerek doygunluk sağlayın.  . Salata uzun çiğneme alışkanlığı kazanmanıza yardımcı olur.  

Yemek yerken başka şeyle ilgilenmeyin.

Ne kadar yediğinizin farkına varabilmek için tüm dikkatinizi yemeğe verin.. Yemek yerken televizyon izlemeyin, bir şey okumayın, bilgisayarla uğraşmayın. Ayakta atıştırmayın, yemeği oturarak ve sofrada yiyin. Yemeğiniz bitince hemen masadan kalkın ve diş fırçalamaya gidin.  

Ara öğünleri atlamayın. 

Zayıflama yollarından biri de ara öğün yemektir. Ara öğün yerseniz, ana öğünlere çok aç oturmazsınız. Eğer  yemek masasına, çok aç oturursanız asla yavaş yiyemezsiniz ve çok hızlı yersiniz. Bu nedenle aralarda, ara öğünleri mutlaka yemelisiniz. Metabolizmanızın hızlı çalışması için, 3-4 saatte bir ara öğün olarak meyve, süt, yoğurt, müsli gibi hafif  şeyleri tercih etmelisiniz.

Zayıflama yolları için bu öneriler size yavaş yeme konusunda yardımcı olacaktır. Yeni yeme davranışı kazanırken, bu davranışların alışkanlığa dönüşmesi için bir süre gerekir. Kendinize bu süreyi tanıyın. Yılların alışkanlıklarından hemen vazgeçmek kolay değildir. Sabırlı olun, değişimin getireceği mutluluk bütün bunlara değecektir.

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş

www.slimmingcenterestetik.com

info@slimmingcenterestetik.com

Facebook : slimmingcenterestetik

Instagram : @slimmingcenterestetik

 
Toplam blog
: 45
: 323
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

01.02.1974 tarihinde ve İstanbul’da doğan Nurdan Çeliktaş, 1991-1995 Hacettepe Üniversitesi Besle..