Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
Okunma Sayısı
99277
 

Zayıflamak için limon kabuğu mucizesi

Zayıflamak için limon kabuğu mucizesi
 

Bazen insanlar farkında olmadan, araştırmadan tesadüfen yeni şeyler keşfederler. Yaşayarak bazı sonuçlara ulaşırlar olumlu ya da olumsuz. Sanırım bunlara hayat tecrübesi deniliyor. 

Ben de tesadüfen limon kabuğunu kullanmaya başladıktan sonra üzerimdeki olumlu etkisini üç ay sonra fark ettim ve çok şaşırdım. 

Kilo verdiğim bir dönemdi artık 15 kilomu vermiştim yine eskisi gibi hafif de olsa üzerimdeki disiplini atmak istedim, ve eski tempoma döndüm. Kilo alma derdim yokmuş gibi eski hamam eski tas misali yediğim hamur işlerine geri döndüm. 

Sadece çayı çok içtiğim için içine koyduğum şekerden vazgeçmek istedim. O bile kalori tasarrufu olur onun yerine tatlı yerim dedim. 

Bundan sonra her öğünde içtiğim çay bardağının içine 3-4 tane kabuğuyla beraber kesme şeker büyüklüğünde limon koyacaktım. Çünkü çayı şekersiz içmeye bir türlü alışamamıştım. Özellikle 3 ana öğünden sonra içtiğim çayların içine koyacaktım. 

Şekersiz çayı ancak limon dilimi koyulmuş çayla içebiliyordum, üç ay boyunca bu küre devam ettim ama benim sevdiğim bir şey oldu bu arada. Çayın içindeki limonları çay içtikten sonra kabuğu ile beraber yiyordum. Kabuklar 3-4 bardak içtikten sonra çayın içinde zaten yumuşuyorlardı. 

3 ay sonra tartıya çıktığımda 8 kilo daha hiç rejim yapmadan istediğimi yiyip içerek kilo verdiğimi gördüm. Bu nasıl oluyordu önce çok şaşırdım. Normalde en az 3 kilo almam gerekiyordu eski tempoma göre. Yoksa benim bilmediğim bir sorunum mu vardı diye düşündüm önce. 

Geriye yönelik biraz düşününce bu işin çayın içinde ıslanmış olarak yediğim kabuklu limonlardan olduğuna kanaat getirdim. 

Her şey iyi güzeldi ama benim midemin şekersiz ve limonlu çaydan dolayı hassasiyeti artmıştı. Artık “hayır “diyordu midem, hafif hafif ağrı sinyalleri, kazınmalar başlamıştı. 

Her zamanki gibi buna da bir çare bulmalıyım diye düşündüm. Böyle bir nimeti tesadüfen keşfedip geri tepemezdim. Zaten daha fazla zayıflamak istemiyordum. Alışmıştım kilolarıma ve kıyafetlerime. Birkaç kere merdivenlerden cengaver gibi inmeye çalışırken ıslak ayakkabılarım kaymış merdivenlerin başından sonuna kadar yuvarlanmıştım. Doktorlar beni kırıklardan kilolarımın kurtardığını söylemişlerdi. Bandajla, iğneyle zedelenmeleri geçiştirmiştim. Allah korusun ama alçılar içinde yaşamaktansa kilolarıma razıydım. 

Pollyanna misali kilolar hakkında yapılan zararlı konuşmalara kulaklarımı tıkamıştım ve umursamıyordum. 

Şu limon kabuğu için yeni bir çare üretmeyi düşündüm artık kilo vermeyecektim ama almayacaktım da. Ne yapabilirdim? 

Önce 1 kilo limonu büyük küp biçimi kabuklarıyla beraber bıçakla doğradım ve bir kavanoza koydum. Ayrıca bir tencereye yarım su bardağı şeker ve 2 su bardağı su koyarak içine de 2 tane uzun kabuk tarçın ve 10-12 tane karanfil koyarak kaynatıp şeker şurubu yaptım. Şeker şurubunu soğuttuktan sonra limonları koyduğum kavanozun içine döktüm. Ağzını sıkıca kapadım ve buzdolabına koydum. O kavanozun içindeki limonlar şurubun etkisiyle buzdolabında en az 2 ay hiç bozulmuyor ve her çay içmek istediğinde çıkarıp kullandım. 

Şu anda ne yersem yiyeyim bu yöntemle kilo almıyorum sadece olanları muhafaza ediyorum. Ayrıca yemekten sonra hazımsızlık çekerseniz bu yöntem hazımsızlığa da çok iyi geliyor. Sadece çayın içinde ıslanmış, yumuşamış şekerli ya da şekersiz limon kabuklarını yemek lazım. 

“Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez” demişler. Sağlıklı günler sizin olsun, sevgiyle kalın. 

Sibel Koçarslan 

gülsen tunçkal bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Ben milliyetblog'da Sayın Ahmed Fevzi Yüksel okuyucusuyum, özellikle tasavvuf meraklısı olduğumdan yazılarını zevkle okuyorum ve beni geliştiriyor. Sizi de keşfettim.. Zaten sosyal ağda'da paylaştım..Cevaplarınız için teşekkür ederim. Gerçekten de yazılarınız- bloğunuz çok güzel. Ben de deneyeceğim, limonu böyle tüketebilirim inşallah.. Sevgi ve saygılarımla..

Ümit Oltu 
 19.11.2013 13:39
Cevap :
Sayın Oltu, yazılarımı takdir etmeniz beni son derece sevindirdi. Önerdiğiniz yazar için ve beni sosyal paylaşım sitesinde önerdiğiniz için teşekkür ederim. Limon kabuğunu midenizde hassasiyet hissettiğiniz zaman bırakın, bir müddet sonra devam edebilirsiniz, zaten onu çaya koyunca,çaya şeker koymak gerekmiyor.İnsanın damar sistemini açıyor, umarım alışırsınız. Tekrar takdir dolu sözleriniz için teşekkür ederim. Selamlar, saygılar.  19.11.2013 19:21
 

O kadar enteresan ki. Şu anda eşim limon kürü için limon-sarımsak yapıyor. Kabukları boşa gitmesin ne yapılabilir diye google'de araştırdım. Sizin yazınızla karşılaştım. Çok güzel bir bilgi; hele de KİLO VERMEK:))) ama bir sorun var, ben limon kabuğu yiyemiyorum:((( Keyifle kalın..

Ümit Oltu 
 18.11.2013 13:32
Cevap :
Ümit Bey, özellikle limonun kabuğunu tüketmek de yarar var. Zayıflatan kabuk kısmı. Kabukları şekerli suda bekletince kısmen yumuşuyor, daha da yumuşamasını isterseniz limon kabuklarını alacalı soyabilirsiniz. Bana göre bağırsaklarda biriken yağları da duman edebilirsiniz bu yöntemle, böylece bağırsaklardaki daralma da önlenmiş olur.Denemek de yarar var. Sayfamı okuduğunuz için teşekkür ederim. Selamlar, saygılar.  18.11.2013 20:42
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 217
Toplam yorum
: 122
Toplam mesaj
: 6
Ort. okunma sayısı
: 2751
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster