Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Zayıflamakla Kilo Vermenin Farkı, Her Kilo Vermek Zayıflamak mıdır?

Zayıflamakla Kilo Vermenin Farkı, Her Kilo Vermek Zayıflamak mıdır?
 

 Merhaba bu yazımız milliyet blog sayfamdaki 2. yazımız gün geçtikçe yazılarımızın sayısı artacak, ben bildiklerimi yazmaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerden de yazdıklarımızın altına olumlu yada olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

Modern çağın hastalıklarından biri sayılan obezite pek çoğumuzun hayatını olumsuz etkilemektedir. Kilo verme mücadelesi içinde olanların yaptıkları en büyük hata aslında başlı başına "kilo verme" düşüncesinin kendisidir. Diyetisyenler ve sağlık danışanları ise kilo vermekten çok zayıflamaya odaklanmamızı tavsiye eder. Peki, nedir bu kilo vermek ve zayıflamak?

Kilo Vermek
            Tartıda öncekine göre daha az kiloda çıkmamız bizim kilo verdiğimizi gösterir. Fakat bu kilo verme işlemi sağlıklı bir şekilde gerçekleşmiş olmayabilir. Her ne kadar diyet listeleri farklılık gösterse de aşırı düşük kalorili beslenerek, kendimizi çok uzun süre aç bırakarak, tek tip gıda ile beslenerek (örneğin sadece meyve yiyerek) kilo vermenin sağlıklı olmadığı bilinen bir gerçektir.
 
            Yine de hızlı sonuç almak uğruna şok diyetler diye tabir edilen açlık diyetleri uygulayan ve tartıdaki kilo kaybını gördüğünde doğru yolda olduğunu düşünen ne yazık ki pek çok insan var. Oysaki bu yollarla verilen kilolar yağ kaybına katkı sağlamaz, aksine metabolizmamızın düzgün çalışmasına, kendimizi daha dinç ve enerjik hissetmemize yardımcı olan kaslarımızı kaybetmemize neden olur. Zaten kilo kaybı ne kadar yüksek olursa olsun aynada büyük bir değişim olmaması da bunu doğrulayacaktır.

Zayıflamak
            Zayıflama ise bireyin yağ kaybetmesidir. Yağ kaybetmenin de en yaygın yolu karbonhidrat, yağ ve proteini belirli bir dengede almak ve spor yaparak yağ yakmaktır. Zayıflamanın sonucunda kişinin vücut ölçüleri küçülür, aynaya baktığında belirgin bir değişim görülür, tartıdaki kilo kaybı ise önemsizdir. Hatta az miktarda fazlası olanların düzenli besle
nme ve spor ile zayıflamış olmasına rağmen hala aynı kiloda oldukları bile görülebilmektedir. 

Doğru Gösterge
            Zayıflamanın en doğru göstergesi vücut ölçülerindeki ve kişinin görüntüsündeki değişimdir. Zayıflamak isteyen herkesin başına ilk başlarda kilo kaybı yaşarken bir süre sonra kilo kaybının azalması veya durması gelmiştir. Bu durum kısa bir süre için normal kabul edilse de uzun süreler devam etmesi uygulanan beslenme programının yetersiz olması, kas kaybı ve beraberinde metabolizmanın yavaşlaması anlamına gelebilir. Bu durumda doğru ve dengeli beslenme düzenine acilen geçilmeli ve mümkünse bir diyetisyenden yardım alınmalıdır. 

 

 
Toplam blog
: 12
: 129
Kayıt tarihi
: 21.10.18
 
 

  1993 yılı Çorlu doğumluyum. İlkokul ve lise öğrenimimi burada tamamladıktan sonra kazanmış oldu..