Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zayıflamanın 9 kolay yolu

Zayıflamanın 9 kolay yolu
 

Kolay zayıflamak için 9 kolay yöntem


Kadın ve erkeklerin en büyük sorunlarından bir tanesi, karın bölgesi yağlanma! Ve aslında insanın sahip olabileceği en kötü yağlanma türü, iç organların olduğu bölge olması bir çok hastalığa da davetiye çıkarıyor. Karaciğer yağlanmalarının temeli, diyabet hastalığının en büyük faktörlerinden olan; karın yağlanmasını yok etmek lazım. Nasıl mı? 10 basit yöntemle yağlanmayı azaltmak mümkün.
 
Daha çok su iç
 
Hiç süphesiz ki her sorunun çözümü, en basit yöntem! Gün içerisinde, iş yerinde elinin altında bol miktarda su bulundur ve su iç! Su içmek mide ve bağırsak bölgenin çalışmasına, kan basıncının düşmesine, cildinin güzelleşmesine, iştahının azalmasına ve kilo vermene yardımcı olacak. Hadi başla bakalım
 
Sabırlı ol
 
Evet, en çok karın bölgende yağlanma olduğunu biliyorsun, ama yağlanmanın tek bir bölgede olması bilimsel olarak gerçek olamaz. Yani tüm vücudunda yağ var ama sen karın bölgene odaklanmışsın, merak etme yağ verdikçe her yerden incelirsin, ama 5 kg gitmişken karnın 1 cm bile incelmediyse, sanırım yanlış yoldasın. Diyete başladığın ilk günden göbeğinin eriyip gitmesini bekleme, sabırlı ol!
 
Yeteri kadar uyu
 
Vücudumuzun biyolojik saati olduğunu bilmeyen kaldı mı? Evet eğer sabah uyuyup, gece uyanıyorsan daha yavaş çalışan bir metabolizman var demektir. Biyolojik saatinin isteklerini karşıla! Geceler 10’da yatağa girmeye başlayabilirsin, özellikle karanlık bir odada derin bir uyku alman, hormonlarının daha dengeli çalışmasını sağlayacak, böylelikle daha kolay kilo verebileceksin
 
High yap
 
“O da ne demek?” dediğini duyar gibiyim. High Intensity Interval Training olarak ismi anılan bu sistem 30 saniye ile 1 dakika arasında değişen setlerle hızlı ve yavaş egzersiz türünü uyguladığınız bir spor sistemi olarak düşünebilirsiniz. Amaç nabzı bir düşürüp, bir yükselterek, yağ yakımını hızlandırmak ve spora ayrılan süreyi kısaltmaktır.
 
Vitamin Depolarını Kontrol Et
 
Vitamin depoları, kilo vermende ve kilo koruma da en etkili çözüm yollarından bir tanesi. D vitamini eksikliği olan kadınlar üzerinde yapılan çalışmalar gösteriyor ki, D vitamini eksikse kilo vermek çok zor. Mutluluk vitamini olarak adlandırılan D vitamini, yağ yakan hücrelerin çalışmasını arttırıyor. E ve C vitamini ise hücre yenileyici özellikleri sayesinde yağ yıkımını hızlandıran vitaminlerden. Eğer büyük bir eksiklik varsa mutlaka hekime danışıp, vitamin desteği kullanmalısın ki, yağlanmadan hızlıca kurtul.
 
Sağlıklı Yağlar Tüket
 
1990’lar ve 2000’li yıllar arasında yapılan bir çok çalışma, sağlıklı yağların (tabiki miktarı abartmadan) kilo vermeyi hızlandırdığı, özellikle de karın bölgesi (iç yağlanma) yağlanmasını azalttığını gösteriyor. Ceviz, fındık, fıstık, badem, kaju vb. bazı kuruyemişleri mutlaka tüket. Zeytinyağını yemeklerde ve salatalarda kullanmayı unutma O
 
Alkolü Bırakmayı Amaçla
 
Karın bölgesi yağlanmasının en temel faktörlerinden, özellikle erkeklerde! İçerdiği alkol şekeri, gece tüketilmesi ve yanında yenilen zararlı mezeler yüzünden maalesef ki uzak durmak gerekiyor. Eğer tamamen bırakamam diyorsan, alkolü ve yanında yediklerini azaltmakta fayda var.
 
Bitki Çayı Tüket
 
Bir çok bitki çayı içerdiği doğal içerikler sayesinde, metabolizma hızını arttırıyor, yağ yakımını hızlandırıyor ve iştahı azaltıyor. Bu sebeple gün içerisinde yeşilçay, biberiye, kekik, mate, beyaz çay, matche çayı gibi bir çok bitkisel kaynaktan 2 fincan kadar tüketmekte yarar var. Kış aylarında bitki çayı içmek çok eğlenceli, bir dilim de limon ekle ki, bağışıklı sistemini kuvvetlendir.
 
DİYETİSYENE GİT
 
Kalıcı ve sağlıklı kilo vermenin ve bölgesel yağlardan kurtulmanın en kolay yolu! Doğru bilgileri bire bir alacağın, motivasyonu sağlayacak ve her türlü yiyecekle nasıl diyet yapacağını öğretecek, en yakın profesyonele danışmak, senin için en kolayı olacak! 
 
 
Toplam blog
: 5
: 96
Kayıt tarihi
: 18.10.16
 
 

1991 yılında Gaziantep'te dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi orada tamamladım. 2009 yılında H..