Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zayıflamanın En Önemli Ve İlk Noktası

Zayıflamanın En Önemli Ve İlk Noktası
 

Kararlıyım Bu Defa :)


Her işte olduğu gibi zayıflamanın da ilk adımı "karar vermek ve kararlı olmak" arkasından da niyet ederek niyetin doğrultusunda adımlar atmak, seçimler yapmaktır. Şimdi zayıflamak isteyen pek çok kişi ben karar veriyorum ama olmuyor, yetmiyor diyecektir :) Bunu kilo sorununu çözemeyip bana gelen pek çok kişiden duyuyorum. Ve kısa bir süre içinde onlar da anlıyorlar ki aslında kararlı değillermiş :)

Karar verdiyseniz ve kararlıysanız iki ay çaba harcayıp istediğiniz sonucu alamadığınızda neden vazgeçiyorsunuz o zaman? Kararlı olan insan vazgeçmez, yöntem değiştirebilir, farklı bir yol deneyebilir ama vazgeçmez :) Acaba sıkıntı karar aldığınızı "sanmak" olabilir mi? Evet olabilir :) Mesela sözde zayıflamak isteyip, bunun için adım atmaya karar almış olabilirsiniz. Peki bilinçaltınızın bu karardan haberi var mı? Ona durumu bildirdiniz mi? Eğer içsel olarak bir karar aldıysanız bu kararı tüm bedeninizde, her hücrenizde hissedersiniz. Bedeninizde hissedemiyorsanız, sadece kafanızın içinde kalmışsa bu karar, sağlam bir karar değildir. Havada kalmıştır. Bu yüzden de en ufak terslikte, kısa sürede sonuç alamadığınızda vazgeçersiniz.

Peki, tüm hücrelerinizi bu karardan nasıl haberdar edersiniz? Geçmişten referans alalım :) Daha önce çok önemli bir karar alıp sonuna kadar uyguladığınız, başardığınız, "tutuğumu kopardım" dediğiniz bir anı hatırlayın. O anki içsel durumu yakalayın, işte tam onun gibi bir anı yakalamaktan, o derce kararlı olmaktan bahsediyoruz. Ve şimdi aynı içsel durumu zayıflama kararınıza kopyalayın :) Ya da aynanın karşısına geçin ve kendi gözlerinizin içine bakarak "hemen şimdi kilo vermeyi, zayıflamayı seçiyorum. Bunun için ne kadar süre ve ne gerekiyorsa sağlıklı bir şekilde yapmaya hazırım her daim" diye sesli bir şekilde söyleyin... Ses tonunuz nasıl, bedeninizde ne hissediyorsunuz? Kendinizi tüm varlığınızla kararlı hissediyor musunuz? Eğer içsel kararlılığı hissetmiyorsanız dışarıda çözümler aramak sizi hep aynı noktaya geri getirecektir. Belki de "beni ne zayıflatır"ı aramak yerine önce bu konuda kararlı olmak, bilinçaltınıza da bunu bildirmek için çaba harcamanız gerekiyordur. İçsel kararlılığınızdan emin olmadan zayıflamak için yola çıktığınızda hep geri dönersiniz, sonra da kendinizi boşu boşuna başarısız olarak etiketlersiniz. Buna ne gerek var? Hiç gerek yok :) Çünkü siz yapabilirsiniz :) Siz başarabilirsiniz :) Belki de tek ihtiyacınız olan hücre bazında KARAR ALMAK :)

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin....

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..