Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '07

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Zayıflamanın sınırı ve güzel görünmek

Zayıflamanın sınırı ve güzel görünmek
 

Çağımızın en önemli sorunlarından biri şişmanlık teknolojinin getirdiği yaşam şekli ve ayaküstü beslenmenin ağırlık kazanması şişman insan sayısını arttırıyor.Bu sebeple başta kadınlar olmak üzere birçok kişi diyetlere başvuruyor. Ancak çoğu aşırı düşük kalorili ve yetersiz beslenmeyi beraberinde getiren bu şok diyetler yarardan çok zarar getiriyor.

Diyetin ardından ani kilo alımı ve yine diyet derken insanı zora koyuyor. Başta şeker ve kalp damar hastalıkları olmak üzere birçok sağlık sorunu hazırlayan fazla kilolardan kurtulmak gerekiyor sağlıklı zayıflamak eğitim diyet egzersiz ve davranışı ne kadar uygulayabiliyorsan tedavisi o kdar mümkündür önce şişmanlığın nedenini çözüm yollu bunda gizlidir ama zayıflamanın sınırı sağlıklı kiloyu bilmekten geçiyor. İdeal kilo kişinin kendisini iyi hissettiği sağlıklı kilodur. Hızlı zayıflamak isteyen kişinin yediğini azaltmak yerine hareketli ve düzenli olacak şekilde artırması gerekiyor.

Çok düşük enerjilerle yada aç kalarak yapılan uygulamalar bir müddet sonra iştah kaybına tekrar kilo alma korkusu ile yememeye vb.eylemlere dönüşlebiliyor. Bunun nedeni ise yeterince gıda almayan ve düzensiz beslenenler gerekli enerji ve besin öğeleri yerine konmadığından iyi düşünce bozulur mutsuzlık çarpıntı isteksizlik gibi belirtiler artar. Ve sonra tedavisi mümkün olamayan bir hastalığa dönüşebilir. Bu gibi durumlarda diyetisyen psikolog gibi kişilerden yardım almanızda fayda var derim sağlıklı yaşam sürmeniz dileği ile....

 
Toplam blog
: 34
: 1476
Kayıt tarihi
: 02.08.06
 
 

Psikoloji öğrencisiyim ilgi alanlarım insanlarla iletişim, bilim kurgu ve en önemlisi yazmayı sev..