Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zayıflamanın sırrı çözüldü- erkekler daha kolay mı kilo veriyor?

Zayıflamanın sırrı çözüldü- erkekler daha kolay mı kilo veriyor?
 

Sağlıklı kilo vermenin altın kuralı, enerji harcamasını artırmak ve buna paralel olarak alınan enerjiyi makul ölçülerde azaltmaktır. Bir anda açlık rejimleri uygulamak ya da vücudu alıştırmadan delilerce spor yapmak yararsızdır. Bu tür uygulamalar çok kısa süreli sizi motive edebilir ancak sonrasından genellikle daha çok kilo artışı sağlar.
 

Kilo vermek isteyen erkekler başarıya neden daha kolay ulaşır ?

Bu sorunun cevapları bazı bayanları kızdırabilir. Hatta bu söylemlerim bazı kişiler için doğru olmayabilir. Bu kişiler lütfen üzerine alınmasın. Ancak mesleki deneyim ve gözlemlerim bazı noktaları çok güzel açığa çıkarıyor. Biz kadınlara da buradan bazı dersler çıkarmak kalıyor.

 

Ø Erkekler hedeflerini gerçekçi olarak koyarlar. Ayda 15 kilo vermek gibi bir hedefleri pek yoktur. 10 kilo vermek için 6 ay gibi uzun bir süreyi düşünebilirler. Kadınların ise en önemli handikapı buradadır; 1 ay sonra yapılacak bir düğün nedeniyle 3 beden birden zayıflamak isteyebilir, yaz yaklaşınca kış boyu görmediği bedeninin bir anda bikinilere sığmasını isteyebilirler.

 

 

Sonuç: Hedefinizi DOĞRU Belirleyin!

 

Televizyondaki “0”beden mankenlere özenip, beden yapınızı tanımadan bir an evvel çok kilo vermeye çalışmayın. Diyetisyeninizle birlikte size uygun beslenme programını oluşturup alışkanlıklarınızı doğru yönde değiştirmeye başlayın.

 

İstemek başarmanın yarısıdır. Ancak diğer yarısı da ulaşmak istediğiniz hedef için doğru adımlar atabilmektir.

Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz

 
Cumhuriyet Mah. Ergene sok. Melek Apt. No:1 Kat 1
KUŞADASI-AYDIN
 
Toplam blog
: 97
: 2936
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden ..