Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Zehirli ikizler endişe ve şüphe

İsteklerimizin, hayallerimizin en büyük düşmanı içimizde yarattığımız şüphe ve endişelerdir. Hiç kimse bu iki duyguyu hissetmekten hoşlanmaz ama nedense bir anda zehirli sarmaşıklar gibi önce kafamızı sonrada tüm bedenimizi sarı verirler. Korku titreşimileri yaymaya başlarız, buram buram evrene. Şüphe ve endişe isteklerimizi hiçe sayar. Birşeyler isterken bir yandan da isteğimizle ilgili küçücük bile olsa bir şüphe veya endişe duyuyorsak zehir akmaya başlamış demektir. 

Şüphe ve endişe duymak korku kaynağından gelir. Korku kaynağıda bizim içimizdedir, bir şekilde küçükken nelerden korkmamız gerektiğini öğrenmişizdir ama artık büyüdük korkmak yerine cesur olmayı, güvende olmayı seçebiliriz. Endişeler, şüpheler çok net isteklerdir. Neyden korkuyorsak odağımız ordadır ve bilinçaltı odaklandığınız şeyi gerçekleştirmek için çalışır. Bu yüzden hep korktuklarımız başımıza gelir. 

Tabi ki asıl önemli nokta bu zehirli ikizlerden nasıl kurtulacağımızdır. Bunun için duygu yönetimini öğrenmek gerekmektedir. Her duygunun karşıtı vardır, istemediğiniz bir duygu geldiğinde onun yerine şu anda hangi duyguya sahip olmak isterdiğinizi bulup kendinizi o duyguya kanalize edebilirsiniz. Düşüncelerinizi veya fizyolojik durumunuzu değiştirerek de duygu yönetimi yapabilirsiniz. Çünkü dans ederken veya sokakta hoplayıp zıplarken şüphe ve endişe duyamazsınız, korkuda yayamazsınız. İnanmıyorsanız hemen deneyin. Beden, düşünce ve duygular hep birbirini takip eder. Farkında olsakta olmasakta sistem bütünsel çalışır. İstersek bu etkilenmeyi bilinçli bir şekilde olumlu yönde kontrol altına alabiliriz. 

Bütün kaynaklar içimizde mevcut, hangi kaynağı kullanmaya ihtiyacımız varsa onu seçebiliriz. Endişe ve şüplerle korku dolu bir hayat yaşamakta, güven dolu mutlu bir hayat yaşamakta bizim elimizde. Siz hangisini seçiyorsunuz? 

Azu Bıyıklıoğlu NLP uzmanı ve Yaşam koçu 

 

www.arzubiyiklioglu.com 

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..