Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '20

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Zehirli ok göndermekten vazgeç

Son zamanlarda hepimiz şaşkınlıkla dünyanın değişik yerlerinden gelen afet haberlerini takip ediyoruz.
Dünyanın dengesi bozuldu resmen. 
Bu zamana kadar tüm Ruhsal öğretilerden artık biliyoruz ki dış dünyamız içimizdeki dünyanın bir yansıması.
Bir şey fiziksel düzeyde tezahür etmeden önce ruhsal düzeyde başlıyor. Ruhsal uygulamalar ile kişisel ve gezegensel değişimi başlatma çevreyi iyileştirmek ve dünyaya barış huzur getirmek için bir köprü oluşturmamızın artık zamanı diye düşünüyorum!
Gelin hep birlikte 2020 Enerjisini değiştirelim.
 
Birçoğumuz sebep olduğumuz hasarı fark etmeksizin, bilinçsizce çevremize “zehirli oklar” atıyoruz.
 
Dünyamızı değiştirmek istiyorsak buna önce kendimizi değiştirmekle başlamamız gerektiğini bilmeliyiz.
Siz sevgi ve ışık saçmaya başladığınız andan itibaren değişim başlayacaktır emin olun.
Sevgi ve ışık saçabilmek için de önce sorunlu düşüncelerin duyguların üzerinde çalışmak gerekir.
 
Bizim gözle göremediğimiz düzeyde neler olur hiç düşündünüz mü? 
 
Sandra İngerman Simple Tools for Personal Transformation (Zehirli Düşüncelere Şifa Vermek: Kişisel Dönüşüm için Sade Araçlar) kitabında şöyle diyor;
 
Konuşmamız veya hareketlerimiz aracılığıyla acaba karşımızdaki kişide hangi hisleri tetikliyoruz?
 
Ruh dediğimiz görünmeyen bir boyuta; “bedenin ötesinde asıl kimliğimiz” dediğimiz bir unsura sahibiz. Bu yanımızı göremeyiz ama beden ve zihin ile birlikte bu yan bütün varlığımızı oluşturmaktadır. Fiziksel dünyada başkalarıyla ne zaman etkileşime geçsek, görünmeyen bir enerji alışverişi de gerçekleşir.
Şiddet enerjisi görünmeyen, psişik düzeyde eyleme geçer ama hem fiziksel hem de psikolojik sağlığımıza etki yapar. 
 
Enerji, somuttur. Negatif enerjiyle dolu bir ortamda yaşadığımızda veya çalıştığımızda kendimizi ya fiziksel veya psikolojik düzeyde iyi hissetmeyiz.
Başkalarının davranışlarını tarif etmek için kullandığımız bazı yaygın ifadelerden bazıları:
 
  • Kişisel alanımı işgal ediyor.
  • Adeta dayak yedim.
  • Sırtımdan bıçakladı. 
  • Vuruldum.
  • Bakışları hançer gibiydi.
  • Adeta esir aldı.
  • Patlamaya hazır 
 
 
Ve yine aynı kitaptan bazı öneriler paylaşmak istiyorum.
 
Kalbinizden Nefes Alın
Nefes alıp vermek, enerjiyi dönüştürmenin en basit yollarından biridir. Bu alıştırmayı, gün boyunca yapabilirsiniz: Ellerinizi kalbinizin üstüne koyun ve nefes alıp verirken kalbinizin hareketini hissedin. Bu, sakinleştiricidir ve dünyaya sevgi, huzur ve uyum enerjisi yollar.
 
Aynaya Bakın:
Mücadele etmenizi gerektiren bir duruma tepki vermeden önce, kendinizi sanki bir aynada görüyormuşçasına hissetmeyi deneyin. Hiç kimse kendini zehirleyici bir tarzda davranırken görmek istemez.
Stres, daha sonra pişman olabileceğimiz tarzda davranmamıza sebep olabilir. Sorunlu duygulara sahip olmak bir sorun değildir ve hislerinizi tanıyıp kabullenmek önemlidir. Kendinize, başkalarına veya dünyaya “zehirleyici oklar” atmamaya dikkat ediniz.
 
Niyet Edin
Öfkeli/Üzgün/Kızgın hissettiğinizde kendinize şöyle telkin verin; Şu anda ne hissettiğimi ifade etmek gerekiyor. Duygularımın enerjisinin sevgiye ve ışığa dönüşmesini ve böylelkle dünyayı sevgiyle beslemeyi seçiyorum! 
 
Sevdiğiniz bir görüntüyü düşünün
Sizin için sorunlu olan duyguları tetikleyen biriyle karşılaştıysanız, sevdiğiniz birini düşünün ve, size meydan okuyan kişinin siması yerine sevdiğiniz kişinin simasını yada bir çiçek, kedi köpek koymaya çalışın.
 
Sözcüklerin Gücünü Kullanın
Düşünceleriniz ve duygularınız gibi sözleriniz de içinde yaşadığımız dünyayı ve deneyimlerinizi değiştirme gücüne sahiptir. Bu, yüksek sesle başkalarına söylediğiniz sözler kadar sessizce kendinize söyledikleriniz için de geçerlidir. Kendinize iyi bir insan olmadığınızı söylemekteyseniz bu gerçekliği tezahür ettirmeye başlarsınız. Zihninizi olumlu sözcüklerle doldurun ki hayatınız da olumlu yönde açılıp genişlesin.  Çocukken çoğumuz “abrakadabra” demişizdir. Bu aslında Aramice “Abrak ad habra”dır ve anlamı da “Konuşurken yaratacağım”. Gün boyunca sevginin enerjisini hatırlatacak sözcükleri kullanın.
 
Şükredin
Neler için şükran duyduğunuzu düşünün. Şükretmek içinde bulunduğunu bilinç durumunu dönüştürür.
 
Güç yansıtın
Istırap çektiğini algıladığınız kişilere acımayınız; bu, onları yalnızca daha da derin bir ıstıraba sevk eder. İnsanları kendi ilahi ışıkları ve kusursuzlukları içinde gördüğünüzde, zorluklarıyla başa çıkmak için ihtiyaçları olan kuvveti onlara vermeye yardımcı olursunuz.
 
Doğayla Bağlantı Kurun
Bizler doğanın birer parçasıyız. Stres durumunda olduğumuzda doğanın temel unsurlarından –toprak, hava, su ve ateş (güneşteki gibi)- beslenmemiz kesilir ve gerçekten hastalanabiliriz. Doğa, en büyük şifacıdır. Sık sık zaman yaratıp doğal dünya ile bağlantıya geçin.
 
Suyun yaşam gücü acılarınızı yıkayıp götürebilir ve en basit faaliyetlerin bile şifa verici bir etkisi vardır. Ellerinizi yıkarken, duş alırken veya yağmur altında ıslanırken negatif enerjinin sizden uzaklaştığını ve ışığa dönüştüğünü imgeleyin.
Su ıstırabınızı yıkar götürür. Yıkanırken negatif enerjinin sizden akarak ışığa dönüştüğünü imgeleyin. Rüzgarda dururken, onun bırakmanız gerekenleri taşıdığını ve ışığa dönüştürdüğünü hayal edin. Bir mum yakın ve ateşin yoğun duygularınızı dönüştürdüğünü hayal edin. Veya sorunlarınızı enerjilerinin sevgiye dönüşmesi niyetiyle toprağa gömebilirsiniz..
 
Kendinizi Işıkla Sarmalayın
Birinin size enerjetik açıdan saldırdığını veya veya düşmanca davrandığını hissederseniz, etrafınızı saran koruyucu bir ışık imgeleyin. Size uygun rengi bulmaya çalışın. Bu sizi, size doğru yollanan zararlı enerjilerden koruyacaktır.
 
 
Başkalarından gelen negatif ve zehirleyici enerjilerin alıcısı olmanız gerekmez. Sevgiyle almak istemediğiniz enerjiyi geri çevirebilirsiniz. Sevgiyle yanıt vermek ise bir saldırı pozisyonu almanızı ve daha çok negatif enerji yaratmanızı önleyecektir. 
Şifa veren tek şey sevgidir.
 
Kaynak: Sandra İngerman/ Simple Tools for Personal Transformation
 
Nur Demir
Sevgiler tüüm kalbimden:)
 
 
Toplam blog
: 202
: 1460
Kayıt tarihi
: 10.11.16
 
 

Yaklaşık 20 yıldır Kişisel-Ruhsal Gelişim, EFT ve Kuantum Enerji ile ilgili araştırmalar ve çalış..