Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '11

 
Kategori
Deneme
 

Zekamın kanıtı poliyalektik kavramıdır.

Diyalektik 2.500 yıldır var ama poliyalektik hiç tasarlanmadı, ben tanımlayana dek. Kavramı 1990’da yarattım, matbu olarak kayıtlı mevcut. 2005’ten beridir de internette hala tekeli bende. 

 

(Kendisi kuadralektiği mimari alanda 1984’te tasarlayıp, konuyla ilgil olarak yazdığı kitabını, ancak 20 küsur yıl sonra bastırabilen Hollandalı Kuilman, konuyla ilgili İngilizce bloguma not düştüğünde, dünyalar benim olmuştu.) 

 

Diyalektik Platon’un diyaloglarının durumu olarak tanımlanır. (Bakınız Wikipedia.) 

 

1981’de kendisi de neo-Platon’cu olan, felsefe tarihi hocam Zeynep Davran’a Platon’unkilerin diyalog değil, monolog olduğunu söylediğimde, zıvanadan çıkmıştı. 

 

1986’da zihin felsefesi hocam Arda Denkel’e Aristo’nun özdeşlik ilkesinin bozulabileceğini söylediğimde, beni dersinden kovmuştu. 

 

Baş belası şeytanım, yaşamımı yapboza çevirdiği için, bu kavramları toparlayıp, doğu (Lao Tzu) ve batı diyalektiklerini sentezleyip, Marx’ın diyalektiğini tam anlamıyla yıkıp, üzerine poliyalektiği, iyalektiği ve tersine kompleks poliyalektiği kurduğumda, yıl 2005 olmuştu, yani 20 yılım boşa geçmişti. 

 

Poliyalektik ne işe yarar? 

 

Canlı-öteyi ve zeka-öteyi tasarlar. İnsan-öte benden önce tasarlanmıştı. 

 

Pozitif entropinin engellenebilirliğini denklemler. (Bunun uygulanabilir denklemi, belki 5.000 yıl sonra icat edilecek.) 

 

Böyle olunca, insana dışarıdan baktığında / bakabildiğinde, insanın bütün dertlerini kendisinin yarattığını görür. 

 

O zaman da gider. Tao’ya. Uzaya. Evren’e. İnsan-öteye. Zeka-öteye. Canlı-öteye. Özdek-öteye. Evrenin neredeyse limit tamamını oluşturduğu kabul edilen negatif enerji-öteye. 

 

5.000 yıllık dünya sistemleriyle 5.000 yıllık gelecekbilim tasarlayan ve onları şimdiden sentezleyen bir tek benim. 

 

10 üzeri 67 yıl sonra (belki de kara delikleri ters yüz edip), evrenin insan-sonrası tarafından başkalaştırılabileceğini tasarlayan bir tek benim (belki vardır ama henüz karşılaşmadım). 

 

Hodri meydan. 

 

Dediklerimin ne kadarını anladınız? 

 

Dünya bunları tartışıyor. Siz futbol tartışmaya devam edin. 

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..