Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '10

 
Kategori
Siyaset
 

Zekatiye

Zekatiye
 

İster AKP li, ister AKP siz, herkes, sarığı önüne koyup düşünürse, sekiz yıllık iktidarın, yani AKP iktidarının, bir miras yedi olduğunu görecektir. AKP iktidarı ve Başbakan Erdoğan, Cumhuriyetimizin 80 yıllık edinimlerini, har vurup, harman savurarak, iktidarını sürdürüyor. Sekiz yıllık AKP iktidarının, milletin hayrına yaptığı hiçbir şey yok. 80 yılda hiçbir şey yapılmadı iddiası ile, ATATÜRK dönemi ve ondan sonrasını eleştirip, onların ülkeye kazandırdıklarını satarak, iktidarlarını yürütüyorlar. Satılan tesislerde çalışanların büyük bölümü de kapı önüne konuluyor. Yeni yapılan hiçbir şey olmadığı için de, işsizlik, yoksulluk, perişanlık, çığ gibi büyüyor. Bunun sonu ne olur, derseniz, miras yedilerin sonu ne oluyorsa, o, olur.

İşsizlerin çoğalması, Başbakanın en büyük kabusu. Yatırım yok, istihdam yok, para ile, para kazanma devri. Derken, Başbakan, Amerika gezisinde, Obama dan ilham aldı. Çekim alanındaki zenginlere, şöyle buyurdu Başbakan: “Zekat yerine, işçi alın” İyi de, adamın işçiye ihtiyacı yok ise, zekat yerine işe aldığı, zekatiye elemanı, nerede istihdam edecek? Salla başını, al zekatını durumu ortaya çıkmayacak mı? Yani, dilenciliğin, başka bir modeli. Bu insanlar, helal bir işe girip, alın terlerini dökerek, ekmek parası kazanmanın onurunu yaşayamayacak lar mı? Yaşayamayacaklar. Ne demişti Başbakan: “ Her üniversite mezunu, iş bulacak, diye bir kural yok.” Başbakanın hedefi, ayrıntılarda mı gizli?

Bir de, anayasa değişikliği garabeti var. Değişiklik poşeti, garip bir şekilde, anayasaya aykırı yoldan, meclise zorla indi. Komisyonda görüşüldü ve kabul edildi, ama belli değil. Başbakanın Amerikadan dönmesi bekleniyor. Komisyondan geçti de, Başbakandan geçecek mi? Anayasa da değişiklik, neden yapılır? Değişen demokratik koşullara uysun diye yapılır. Bizimki öyle mi oldu. Daha çağdaş bir anayasamız mı olacak? Hadi canım sende, Abdulhamit in anayasası gibi oldu. Bu anayasa değişikliği, her şeye rağmen, yasalaşır ise, önümüzdeki seçimde, iktidar değişirse, ilk yapacakları şey, bu anayasayı değiştirmek olacak.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..