Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Zekeriya Alp sana ve hakemlerine güvenmiyorum

Eski milli solbek Zekeriya Alp alışılmadık bir yerde MHK başkanı olarak çalışıyor. Hakemler her zaman eleştirilmiştir. Bu durum kurallar değişmedikçe ya da masa başında skoru belirleme isteği sürdükçe değişmeyecek. Yaptıkları bu zor iş ve dışardan yapılan illegal müdahaleler hakemlerin kişilik sorunları yaşamalarına zor olan işlerinin daha zorlaşmasına neden oluyor. MHK başkanı kurumunu baskılardan uzak tutmak ve hakemlerin işlerine müdahale edilmesini önlemek durumunda. Zekeriya Alp'in bunu yapamadığını görmek ve söylemek için çok dikkatli gözleme gerek yok.

Eskiden MHK başkanı, kulüp başkanları ile hakem tayinleri için görüşmeler yapardı. Hatta hakem hatası ile puan kaybeden takımlara " gelecek hafta telafi ederiz " şeklinde tavizler verirdi. Zekeriya Alp bunları yapmıyor gibi görünüyor. Ancak hakemleri koruyamıyor hakemlerde fahiş hatalar yapıyor  yada eyyamlar ile maç skorunu belirliyorlar.

Hakem her ne kadar sahada en üst konumda da olsa yaptığı iş yardımcılık. Starlık hakemlik için söz konusu olamaz. Onlar en çok eleştirilen en zor işi yapan ve en az para kazanan insanlar. Sahada tepeden baktığı her oyuncunun kazanıcının çok azına razı olarak görev yapan insan. Bu durum onlar için çok zor vede pek kolay kabullenilecek bir durum değil. 

Bu zor şartlar ve kötü durum onlara engel olmuyor. Çalışıyorlar, zaman zaman uzun yolculuklar yapsalarda herkesin antipatisini üzerlerine çekselerde onlar işlerine devam ediyorlar. Az paralar karşılığında bu zorlu işi başarmaya çalışırken haksız bir çok eleştiriyide kabullenmek zorunda kalıyorlar.

MHK Başkanı Zekeriya Alp Beşiktaş'ın iyi futbolcularından biriydi. Oynadığı sıralar takımın starıydı. MHK başkanlığına gelmeside Başkanın eski Beşiktaş Başkanı olması. Yoksa hiç kimse ona bu görevi vermez. Yaptığı görevde ona faal top oynadığı zamanları hatırlattığı için çekici geliyordur. Yoksa bu görevden maddi bir kazanç beklediğini kimse söyleyemez. Güc kullanıyor olmak ona çekici ama kötü yapılan işin içinde olmak ve bir çok haklı haksız eleştiriye karşı durmak. Bir star sporcunun kabul edebileceği durum değil. Zekeriya Alp de Lütfi Arıboğan benzeri başka bir ilke imza atıyor. 

Zekeriya Alp eskiden güvenilir insandı. Artık güvenilecek insan değil. Hakemlere zaten güvenmiyorum.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..