Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

22 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Zekeriya Beyaz Hoca Sesleniyor! ''ULAN CÜPPELİ''

Zekeriya Beyaz Hoca Sesleniyor! ''ULAN CÜPPELİ''
 

Zekeriya Beyaz Hoca


Zekeriya Beyaz Hoca Sesleniyor! ''ULAN CÜPPELİ''.

Uzunca bir zamandır söz düellesundan uzak kalmaya çalışan ''Beyaz Hoca'' dayanamayıp, ringe çıkmış ve ilk yumruğu rakibi Cübbeli'ye çakmış. İyi mi yapmış - kötü mü yapmış onu zaman gösterecek.. Ama benim tanıdığım ''Cüppeli Ahmet Hoca'' bu yumruğun altında euzu billah (!) kalmaz.. Sağ mı gösterir, sol mu gösterir, onu cenabı mevlam bilir. (!)

Haberde, (İnternethaber) Zekeriya Beyaz Hoca için; (Zümrüdü'Anka Kuşu gibi,) ''küllerinden yeniden doğdu.'' Deniliyor..

Beyaz Hoca bu! Eski günlerini aratır mı? Aratmaz! Balçiçek Pamir'in "Söz Sende" programında vermiş veriştirmiş Cübbeli Ahmet Hoca'ya.. Ve onun gibiler için de "Mağara devrinde kalmış, çağdışı insanlar" demiş..

Meydanı "şarlatanların" kapladığını görünce son 3 yıldır kendimi geriye çektiğime bin pişman oldum deyip, salıvermiş iki dudağının arasındaki sözleri..

Kabir azabından korkuyorum. Bundan kurtulmanın yolu yok mudur?

"Vatandaşlarımız abır sapır hurafelerin altında eziliyor. Mesela diyor ki ''kabir azabından korkuyorum. Bundan kurtulmanın yolu yok mudur?'' diye soruyor. ''Kabir azabı diye bir şey yok, azap cennet, cehennem kıyametten sonra olur'' dedim. Ayeti kerim öyle... Ama siz ''kabir azabı'' diye vaazlarda anlatırsanız, dini kitaplarda yazarsanız, o kadın da kabir azabına inanır. "Zeballa gelecek, bir takım sorular soracak zanneder."

''Ulan cüppeli'' demiş; Cumartesi ölenin suçu ne?

"Şimdi Cübbeli Ahmet Hoca'nın televizyonda anlattığına göre de Cuma günü ölürse azap yokmuş. Ulan Cumartesi ölenin suçu ne? Böyle saçmalık olur mu? Bunların tamamı yersizdir, dine aykırıdır, bunlar tamamen uydurmadır."

Cüppeli Ahmet Hoca; ''fetvası muteber değildir, söyledikleri asla ciddiye alınmamalıdır.''

Balçiçek Pamir bir hatırlatmada bulunmuş; "Cübbeli Ahmet Hoca sizin için ''fetvası muteber değildir, söyledikleri asla ciddiye alınmamalıdır'' diyor. Siz ne diyorsunuz? Beyaz Hoca'da gayet sakince cevap verir: "Doğrudur"

Bunun sebebini de şöyle açıklar; "Onların seviyesi, onların cemaatları, yapıları için doğrudur. Ama bugün Türkiye Cumhuriyeti halkının çoğu bizim gibi düşünenleri doğru buluyor ve bağrına basıyor. Neden? Aydınlanmış insanların, mantığı çalışan insanlar, gerçekleri kolayca anlıyor.''

Allahın çıkarmış olduğu sakalı kesmekle Allahla harp etmiş olursunuz.

Beyaz Hoca, Cübbeli Ahmet Hoca ve onun gibileri mağara devrinde kalmış insanlar olarak değerlendirmiş ve şöyle konuşmuş:

"Hoca efendinin bize bir bildirisi geldi. ''Siz Allahın çıkarmış olduğu sakalı kesmekle Allahla harp etmiş olursunuz. Nasıl olursunuz? Allah yüzünüzde sakal çıkartıyor, siz kesiyorsunuz, Allah yine çıkartıyor, siz yine kesiyorsunuz... Allah'la harp ediyorsunuz. Allah'la harp eden kişide din iman kalır mı?'' diyor. O zaman be adam, sen tırnağını kesme, saçlarını kesme... Böylesine mantıksız, akıldan uzak, abuk sabuk, sekilperest bir din anlayışıdır o... O kafalarla değil islamiyet, hayat, mağara devri yaşanmaz...

Kadın zina ederse, kocasından helallik isterse, oda verirse o zina helaldir. (!)

Zekeriya Beyaz Hoca açılmışken, bir anekdot daha anlatır:

"Efendim birisi yine onun tefsirini getirdiler. Onun ayetlerin altına yazdığı mealde diyor ki "Bir insan zina ederse Allah'a karşı tövbe etse bile bir de kul hakkı, yani kocanın hakkı vardır. Kocadan da bir konuşma esnasında ''bana hakkını hela et''der, o da ''helal olsun'' derse helaldir" diyor... Sayısız böyle abuk sabuk misalleri vardır. Onlar bu asrın dışlaması gereken bir gruptur. Çağdışıdırlar."

Sonuç:

Biz şimdi bu haberi okuduk.. Tabii okurken de güldük.. Neye güldük? Zekeriya Beyaz Hocayla, Cüppeli Ahmet Hocanın (atışmasına) haline değil mi? Peki; başımızdaki hocaların hali bu olursa, bizim halimiz acep nice ola? (!)

''Melekler yüreğinizden öpsün efendim''

Ben Sabiha Rana.

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..