Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
412
 

Zencefilli elma marmelatı

Zencefilli elma marmelatı
 

Malzemeler

1kg ekşi elma

bir miktar zencefil

125gr kuru üzüm

750gr şeker

Hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Hafif olarak kıyın. Daha sonra da zencefil, yıkanmış kuru üzümle karıştırın. Böylece sürekli karıştırarak kaynatın. Şekeri ilave edin, kaynatın ve bir dakika kaynatmaya devam edin. Marmelatı kavanozlara doldurun ve kavanozların ağzını sıkıca kapatın.(altı ay dayanır) Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Teşekkürler,sayın Güvenilir.Elmalar da dallarında duruyor ve olgunlaştılar da.Sanırım deneme zamanı.Elinize sağlık.Selam ve saygılarımla.

Abbas Oğuz 
 10.07.2013 15:47
Cevap :
Sayın Oğuz yorumunuz içi teşekkürler. Denemenizi tavsiye ederim çok güzel oluyor,ayrıca kurabiye yapımında kullanabilirsiniz.Sevgiyle kalın.  11.07.2013 22:32
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 77
Toplam yorum
: 51
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 735
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster