Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zencefilli Kurabiye

Zencefilli Kurabiye
 

Merhabalar,
 
Kurabiyeler çay ve kahvenin kankasıdır. Yedikleri içtikleri ayrı gitmez.:)
Zencefilli ve tarçınlı olanları ise en sevilenleridir.
Soğuk havalarda içinizi ısıttığı gibi, kokusuyla sardığı evinizi de sıcacık yapan ve en önemlisi yeni yıl ruhunu hissettiren bağımlılıktır.
Eğer siz de bu kurabiyelerden yapmadan asla yeni bir yıla girmem diyorsanız, o zaman  buyrun tarife.:)
 
 
 
MALZEMELER:
 
125 gr.oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
200 gr. un
1 çay kaşığı vanilya
 
 
YAPILIŞI:
 
Büyükçe bir kabın içinde tereyağ, yumurta ve pudra şekeri yoğurulur.
Sonra 1 yemek kaşığı nişasta eklenir ve tarçın, zencefil, vanilya ve azar azar un istenirse koyulacak şekilde ilave edilir.( 200 gr.dan daha az da olabilir)
Tekrar yoğurulur, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Kabartma tozu konmuyor. Böylece şekillerin formu değişmiyor.
Hamuru mermerin üstüne koyup oklava yardımı ile düzeltiyoruz. Sevdiğimiz kalıplarla da şekiller çıkartıyoruz. 
Fazla ince açılmamasında yarar var. Spatula yardımıyla alıp fırın kağıdı serili tepsiye yerleştiriyoruz. 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika tutulur.
Piştikleri altlarının kızarmasından anlaşılır. Üstü beyazken fırından alınır.
Henüz bitmedi.:) Kahve pişirilir, enstrümantal bir klasik cd takılır, ya kitabınız ya da bir sevdiğinizle hoşca yenir.
Bir de dışarda kar yağsa iyi olurdu da..:) Siz sıcakken üzerlerine bembeyaz pudra şekeri yağdırın yeter.:)
Afiyet olsun.
İnstagram takip adresimhttp://www.instagram.com/gurmedengecme