Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zencefilli ve kakaolu kurabiyeler

Zencefilli ve kakaolu kurabiyeler
 

MALZEMELER:
*125 gr.tereyağ
*2 çorba kaşığı pudra şekeri
*1,5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 çay kaşığı zencefil
*Hamurun yarısı için 1 çorba kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*Hamuru kurabiyeye yapıştırmak için bal
*Renkli şeker hamuru
*Merdane
*Şekilli kalıplar
*Varsa silikon hamur açma örtüsü
YAPILIŞI:
*Oda ısısındaki margarinle pudra şekerini iyice karıştıralım
*Kakao hariç diğer malzemeyi koyarak poğaça hamuru kıvamında bir hamur  yoğuralım
*2 renk istiyorsak yarıya bölüp yarısına kakao ekleyip yoğuralım
*Hamurları streç filme sarıp veya buzdolabı poşetine koyarak 30  dak.buzdolabında bekletelim
*Çıkardıktan sonra tezgaha hafif pudra şekeri serperek hamuru açalım
*Kalıplarla keselim ve 175 derecede hafif kızarana kadar  pişirelim.Kenarları  kızarınca alabilirsiniz
*Kurabiyeleri iyice soğutalım
*Şeker hamurundan bir bölüm alıp diğerini yine saralım,hemen  kuruyabilir
*Hamuru yumuşatıp silikon üzerinde veya pudra şekeri serperek açalım
PÜF NOKTALARI:
*Aynı kalıplarla keselim ve kurabiyelerin üzerine bıçakla hafifçe BAL sürerek  yapıştıralım
*Hamur üzerine başka renk  yapıştıracaksak SU sürerek yapıştıralım
*Renkler ve dizayn bizim hayal gücümüze kalmış
*Şeker hamuru oda ısısında saklanmalı,BUZDOLABINA KOYMAYINIZ..
*Hepsi bitince üzerlerini sıkıca kapayalım,hamurumuz düzgün kalsın..
*Hamur ölçüs az gelirse,malzemeyi tam iki katıartırabilirsiniz,ben iki katı yaptım,büyük bir tepsi oldu..
AFİYET OLSUN...


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
İnstagram'da huzurlu_ mutfak yazarak takip edebilirsiniz...

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..