Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '12

 
Kategori
Dünya
 

Zengin bir kesim, fakir bir ordu.!

Zengin bir kesim, fakir bir ordu.!
 

olcaykiykac.blogspot.com


Dünya'yı sadece % 3 lük bir zengin kısım yönetiyor peki bu durum nereye kadar böyle devam edecek? Yönetim sistemi varolan ekonomik sistem zenginin parasına daha da para kazandırır iken fakir ve yoksul geçinemeyen kesim ise büyüyor. Dünya'nın % 30'luk kesmi aylık 100 $ (amerikan doları) gibi bir ücret ile geçinmeye çalışır iken bir diğer kesim dudak uçuklatacak bir zenginlik içerisinde yaşamaktadır.

Peki bu sistem nereye kadar devam edecek?

Varolan bu sistem tamamen bir kazandı-haketti modeline dönmüştür. Bir ülkede Polis ya da güvenlik ekiplerinin sayısı ne kadar fazla ise o ülkede aç insan oranı o kadar fazladır.
 
Açlıktan insanlar artık ülkemizde böbreklerini satar iken kimi de oğlunu dershanelerde okutabilmek için çektiği krediler yüzünden intihar etmektedirler.
 
Bu kadar büyük bir aç kesmi ancak zenginlerin politikasına giderek uygulanabilir. Siz ülkede 1.000 $ Polis'e maaş vererek milyonlarca dolarlık hisseli malları korutabilir özel yasalar çıkartır bunları adalet olarak yansıtabilirsiniz fakat değişmeyecek tek şey insanların açlıktan böbreklerini, ciğerini, bedenini satma gerçeğidir.
 
Bu düzenin engellenmesi için bir adım atan oldu mu?
 
Evet oldu.! İlk adım Karl Marx adlı Alman asıllı bir yahudi kişiden gelmiştir. Üretimden tüketime kadar izleyen sürecin insanları kullanılarak üretilmesi tekrar kullanılan insanlar tarafından tüketilmesi sistemine Kapitalizm demiş ve bunun için onlarca kitap yazmış çeşitli ülkelerden sürgün yemiştir.
 
Bir diğer büyük örnek ise Ernesto Che Guevara'dır Che Arjantin'li bir doktor olmasına karşın yaptığı Latin Amerika gezisinde gördüğü fakirlik ve haksızlıklara karşın bir çözüm yolu aramış zenginlere karşı savunabilecek bir politika izlemiştir.
 
İzlediği politika sonucu arkadaşı Fidel Castro ile Küba devrimini yapmış Küba halkına toprak haklarını dağıtarak Amerikan egemenliğine son vermiştir.
Kendisini diktatör olarak tanımlasalarda tanımlayan kesim kendisine hiçbir zaman şu soruyu sormaz; Bu adam diktatör ise neden Küba'yı ele geçirmiş iken Bolivya'ya ülkesini savaşa sokmadan gerilla mücadelesi vermeye gitmiştir? Hayatta hiçbir zaman ailelerimizi biz seçmedik yalnız hiçbir zaman da bizim kadar zenginler çalışmadı.
 
Toplam blog
: 83
: 5833
Kayıt tarihi
: 27.06.11
 
 

Manisa/ Soma Doğumluyum. Her ne kadar yazılar yazmayı bunları da paylaşmayı sevsem de bir gün yaz..