Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Zengin Mahallesi!

Zengin Mahallesi!
 

www.xage.ru


Efendim birkaç gündür sosyetenin göbeğinde iş yapıyoruz. Malum okul güvenliğini sağlamak için yönetimin aldığı bir kararı uyguluyoruz. Öğrenciler için herhangi bir tehlike arz etmesin diye ya hafta sonları veya akşam, okul paydosundan sonra gece 21, 00 – 22.00 ye kadar çalışıyoruz. 

Milyon dolarlık evlerin bahçesinden gelen defneyaprağı, söğüt, ladin, çam gibi ağaçların kokusu… Zengin mahallesinin kışları da, fakir fukaranın, baharına, yazına benziyor. Kapılardaki son model cipler, taksiler yoldan izinsiz geçen yabancıları neredeyse altına alıp ezecek gibi külhanbeyi duruyor. 

Öyle ya, zenginlerimiz rahatsız olmasın diye, elimden çekici düşürmekten bile korkar oldum. Sokaklarda köpek gezdirenlerin dışında pek başıboş gezeni hiç görmedim. 

İtini tuttukları Avrupa yularlarını daha bir sıkı tutuyorlar (!) itlerine zarar ve zeval gelmesin diye. Asık suratlı insanlar görüyorum, sanki bizde veba varmış gibi uzak geçiyorlar! Allahın selamı ne dolar ne Euro, yani para yapmıyor burada! 

Zengin çocuklarının yediği, 200 yapraklı 13x20 ebadında kitap kadar iri çikolatalardan arta kalanları görüyoruz yeşil çimenlerin bitki kökleri dibinde. Basket sahasının zemini taa Amerikalardan gelmiş, öyle diyor güvenlikçi. 

Adamın biri geliyor kinaye dolu! Selamsız köyün avaresi gibi. Yarım yangalak kolay gelsin diyor, yüzümüze bakmadan; Sonra: 

“Her yer kapandı hapishane gibi; acaba korkulacak bir şey mi var? Benim kızımda burada okuyor…Yarın müdür bey’e bir sorayım bakayım” derken zenginlik egosu, kinaye kokuyordu cümlelerinde. Kısacık bir sürede en az on kere kızının burada okuduğunu söyledi! Bu ne çelişki böyle, köşklerin hemen hepsinde alarm var, güvenlikçi kapıcı var. Okul yönetiminin güvenliği kontrol altına almak istemesi neden bu muhteremi rahatsız etti? 

İçimden geçmedi değil, bu şahıs kendi güvenliğini sağlama alırken, öğrencilerin güvende olmasını neden istemez? Acaba parayı okul çocuklarına lokum tozu satmaktan mı buldu? 

Tövbe tövbe… 

Oysa benim kızım gerçekten önce hapishane diye yapılan ve sonra okula dönüştürülen bir yerde okuyor! Çikolatası kitap kalınlığında olmasa da dersleri çok güzel, keşke o da burada okusaydı diyeceğim ama demeyeceğim; yanımıza selamsız gelen ve kızı bu okulda okuyan veliyi gördükten sonra; kendimle mukayese ettim. 

Bizim “Kokumuzu” bastıracak defneyaprağı, söğüt, ladin, çam ekecek bahçemiz yok ki! 

M.Talip Girgin. 

 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..