Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Zengin misin? Fakir mi?

Zengin misin? Fakir mi?
 

Para sevgidir.


Merhabalar,
 
Yaşadığınız tüm sorunların sizin için bir fırsat olduğunu bilseydiniz nasıl olurdu?
 
Sorun aslında, içinde bulunduğumuz durum ortam, duygu her neyse bundan dolayı kendimizi kötü hissetme hali. Yani öz’ümüze ait olmayan duyguları deneyimlemek.
 
Sevgi en yüksek frekanssa, korku endişe, öfke, hüzün en alt frekanslar. Aslında öz’ümüzden uzaklaştıkça doğal olarak kendimizi kötü hissederiz.
 
Ve yine duygularımız bize sinyal verir. Bu sinyalleri görmezden gelip, üzerini kapattıkça, sesini kıstıkça sinyalin şiddeti artar ve sonra alarm halini alır ve çözülmez ise de hayatımıza hastalıklar olarak giriverirler.
 
Birlikte çalıştığım bir danışanım bana kendi sorununu şöyle anlattı; yıllar önce kredi kartı ve para ile ilgili ciddi sorunlar yaşamıştı. Çalışmasına rağmen düşük geliri nedeniyle borçlarını ödeyemiyordu. Öyle ki; otobüs kullanacak kadar bile nakdi yoktu ve sürekli borçlarını ödeyememekten dolayı korkuyor ve stresli günler geçiriyordu. Birkaç yıl içinde para ve gelir durumunu değiştirdi ve hatta çok iyi kazanmaya başladı. Bu iyi kazanma hali 10 sene kadar sürdü. Fakat yinede hayatında ters giden bazı durumlar fark ediyordu. Sürekli endişe, korku ve panik halde olduğunu söyledi. Örneğin markette kasaya geldiğinde ve kredi kartını uzattığında limit yetmeyecek korkusundan dolayı kalbi çarpıyordu. Oysaki limitleri ortalamanın çok üstünde ve yeterliydi. Yıllar önce yaşadığı deneyimi üstünden atamadığını ve bu durumda ne yapması gerektiğini bilmiyordu. Tekrar o günleri yaşamayacağını çok iyi biliyor ama yine de endişeleniyordu!!
 
Bu endişeli durum hayatının geneline yayılmış ve ne olduğunu anlamamıştı.
 
Tüm duyguların bize bir mesajı vardır. Kendinizi kötü hissettiğinizde bundan yakınmak yerine, kendinize sorun; neyi anlamam gerekiyor? Hissettiğim duygu bana ne anlatmak istiyor?
 
Biraz konuştuktan sonra aslında gerçek sorun ortaya çıktı!
 
Mali durumu aslında zannettiği gibi değildi. Daha doğrusu mali durumundan bi haberdi. Net olarak ne kadar borcu olduğunu bilmediği gibi, nereye ne kadar harcadığını da bilmiyordu. Para sadece bir enerjidir. Ve evet yüksek bir enerjidir. Bu enerji sizin için değerliyse sizde çok var demektir. Ama siz ona değer vermiyorsanız eminim size yaklaşmıyordur.
 
Değer verdiğiniz insanları, olayları, deneyimleri düşünün. Her zaman nerede, nasıl olduğunu bilirsiniz. Ego için bilmek güvenlidir. Ve güven hissinin olduğu yerde endişe olmaz.
 
Ona şu örneği verdim; düşün ki eşin her gece yanında uyuyor ve sen onun hakkında endişe duymuyorsun. Ama bir gece gelse, bir gece gelmese ya da bazı geceler nerede olduğunu bilmesen nasıl olurdu? O zaman da bana eşin için endişelenerek gelecektin. Beni aldatıyor olabilir mi? Güveniyorum ama yinede korkuyorum!
 
Ve ego için bilinmeyen her zaman tehlikelidir!
 
İlk olarak bütçe yapmakla başladık işe. Ne kadar kazanıyor ne kadar harcıyor kuruşu kuruşuna yazmaktı ilk ödevi.
 
Evet geliri çok çok iyiydi, ama gideri gelirinden fazlaydı! Bu durumda sinyaller artmış ve alarm dönemi başlamıştı.
 
Ve aslında egosu bu durumu bildiği için endişe, korku hissi vererek önlem almasını istiyordu.
 
Kredi kartlarının tamamını kapatıyor ama maaşından eline hiçbir şey kalmıyordu.
 
Gideriniz, gelirinizden daha fazlaysa dikkat!
 
Sizde kendinizi harcayarak zengin zannediyor olabilirsiniz!
 
Neden para harcadığınızı fark etmezseniz hayatınız boyunca borçlu ve fakir kalabilirsiniz! İstekten mi, ihtiyaçtan mı para harcıyorsunuz?
 
İstekler sınırsızdır ve asla tükenmeyecektir. Önemli olan isteklerinizin kölesi misiniz? Yoksa istekleriniz sizin hayatınızı daha keyifli geçirmeniz için birer araç mı?
 
Güç sizde mi? İsteklerinizde mi?
 
Yani aslında istekleriniz olmadığında kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
 
Eğer daha düşüyorsanız bilin ki güç isteklerinizde, parada!
 
Gücünüzü geri almak için önce fark edin, daha sonra bir bütçe yapın ve gerçekte hangi duyguyu deneyimlemek için o şeyleri istediğinizi bulun.O duyguyu kendi içinizde besledikçe harcama duygunuzda azalacaktır. Daha da önemlisi zengin zihnine geçmeye başlayacaksınız.
 
İkinci olarak da hem çok sevdiği hem de hiç değer vermediği parayla ilgili inandığı kalıplara bakmaya başladı. Öyle ya; düşündüğümüze dönüşüyoruz ve inandığımız her şey gerçekliğimizi oluşturuyor.
 
Parası çok olan insanlar ukala, soğuk ve kalpsizdir!
 
Param olmasa da olur, huzurum olsun yeter
 
İhtiyacım olanı kadar olsun fazlasına gerek yok!
 
Ve bunun gibi bir çok kalıplardan birine inanıyorsanız paranızın olmaması normal değil mi!
 
Para olsanız siz, size gelir misiniz?!
 
Ya da paranız olduğunda ukala, kalpsiz, huzursuz olacağınızı bile bile para ister misiniz ?
 
Elbette ki hayır.
 
O zaman sizde oturup önce, para ve zenginlik hakkında inandığınız kalıpları tek tek yazın. Ve hemen yanlarına bunu yok edecek ispat cümlelerinizi bulun. Ve sonrasında bu yeni cümlelerinizi söylemeye ve yaşamınızda ki yansımalarını takip etmeye başlayın.
 
Kasım ayı zenginliklerimizi fark ettiğimiz ve tadını çıkarttığımız sevgi dolu bir ay olsun hepimiz için!:)
 
Tüm değişimler önce zihinde başlar.
 
Ayşegül Demirel
 
Sevgiler
 
Toplam blog
: 20
: 614
Kayıt tarihi
: 31.05.15
 
 

Kişisel gelişim yolunda, NLP, Reiki, Kuantum, Çekim yasası, yüzlerce kitap ve seminer sonrası 14 ..