Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '17

 
Kategori
Deneme
 

Zenginin Bilinmeyen Derdi: Bunca Param Var Ama Yarın Ölüp Gideceğim

Zenginin Bilinmeyen Derdi: Bunca Param Var Ama Yarın Ölüp Gideceğim
 

Zengin değiliz ama bu duyguyu anlıyoruz. Hiçbir şeyimiz yok biz bile ölmek istemiyoruz. Yani hani acılar sıkıntılar içinde yaşayan insanlar vardır, “Ölsem de fark etmez yaşamıyorum ki” derler.

Hayatı seven ve pek de bir sorunu olmayan zengin ve mutlu insanları düşünelim. Kimse ölmek istemez ama onlar hiç istemezler herhalde.

Zenginlik illa ki mutluluk değil ama sonuçta parası var, ileride belki varsa diğer sorunlarından kurtulur, yaşamayı da seviyor; gönlünce yer içer her istediğini yapar…

Ama işte vakit dolmuştur… Gerçi çoluğu çocuğu mutlu olur ama onun yine de içinde uhde kalır. Hayat aynı şeylerden oluşmuyor. Yeni yeni şeyler çıkıyor. Nice zengin örneğin Mars gezegenini görmeden gitti/gidecek. Acaba nasıl bir yer? Orada yaşam olacak mı?

Hayatı bilmeyen ve yaşamayı sevmeyenler için fark etmez yaşa yaşa aynı yaşa. Onların bile tadına doyamadıkları güzellikler vardır.

Hayata doyulmaz, doydum diyen yalan söyler. Hiç kimse bir ömür içinde istediklerini yapamaz, herkes gözleri açık gider. İşin gerçeği zenginler zenginliklerini bırakıp giderken bayağı üzgündürler. Bu öyle bir şeydir ki “Param olsa neye yarar sonu ölüm değil mi” diyerek mevcut hayatlarını bile yaşayamazlar.

Böyle insanların istedikleri her şeyi yaptıkları bu yüzden hayattan bıktıkları sanılır, böyle bir şey yoktur.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..