Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yunus Emre Öztopaloğlu

http://blog.milliyet.com.tr/yunusoz

09 Ağustos '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Zenginlerle fakirler birbirlerinden bihaberler

Zenginlerle fakirler birbirlerinden bihaberler
 

zengin-fakir


Teoman müziği bıraktığını açıkladı. Herkes Facebook sayfasında Teoman şarkıları paylaşmaya başladı. Sanki o ana kadar Teoman adında bir müzisyen yoktu. Teoman’ı gerçekten sevenler, onun şarkılarını her daim dinleyip paylaşanlardır. Aynı şey bir müzisyen hayatını kaybedince de olur. Onu hiç sevmeyenler bile dinlemeye başlar, şarkılarını sosyal ortamlarda paylaşır. Michael Jackson öldüğünde şarkıları, müzik kanallarında haftalarca, aylarca çaldı, binlerce Michael Jackson çakması türedi. Kısacası hayattayken hiç sözü bile edilmeyen ünlü kişilerin, birden popularitesi tavan yapar. Tabi çoğu kişi de bundan faydalanmak için her yolu dener. Kimisi gündemde kalabilmek için her türlü cambazlığı yapmaktan hiç çekinmez. Hafif bir frikik verdi mi, bir de aşk dedikodusuna karıştı mı oh ne ala hayat ona güzel. Şarkıları normal yollarla hit olmayan şarkıcıların böyle yollara başvurarak kendini hiperstar süperstar yapmaya çalışması ve herkesinde buna kanarak o kişileri el üstünde tutması şaşılır şeydir doğrusu. 

Birde hiçbir işle uğraşmadan ünlü olanlar -ikoncan diye tabir edilenler ve diğerleri- vardır ki onlar da ayrı bir karın ağrısıdır. Nerden meşhur olmuş, ne iş yapmış, hangi dalda başarı göstermiş hiç bilinmez doğrusu. Yani böylelerini de kim sevilen yapmıştır bilinmez. Kime sorsan “ay nefret ederim ondan o da kim” gibi cevaplar alırsın ama bir bakarsın ki kolunu kaldırsa olay olmuş. Yahu nerden akar bu değirmenin suyu be kardeşim. 

Gündeme bomba gibi düşen evlilikler, şok şok şok, olay olay olay diye bam bam vuran, “abi biz nerde yaşıyoruz” dedirten haberlerden de bir an kaçıp kurtulmak istiyorum. 

Şok şok yazın ilk frikiği, ilk selüliti diye basbas bağıranlar, tez zamanda selülit bağlayasınız inşallah! 

Be utanmazlar be insafsılar Afrika da orda burda açlıktan ölüp giden, hayat mücadelesi veren milyonlarca insan varken siz burda oturmuş nelerle uğraşıyorsunuz. Bir yerlerde deprem olurken siz insan müsveddeleri, şıkıdım şıkıdım oynuyorsunuz. Sizde insanlık olsa, gider onlara yardım eli uzatırsınız. Burda bir kişi ölünce yasa bürünüyor. Orda milyonlarca kişi ölüyor, kimsenin kılı bile kıpırdamıyor. Bu nasıl saçma bir durumdur ben çözemedim. Yani bir insanın ölümüne duyarlı olmak için ille o insanın ünlü mü olması gerekir. İnsanın insana saygısı kalmamış bu devirde hayvanlara da saygı göstermesini beklemeyin. Sözüm size hayvan katilleri. Kuş gribi salgını var diye tavukları yakmak mantıklı mı ahmak herifler. Afedersiniz ama biraz ağzımı bozmak zorundayım. 

Savaşlarda insanlar ölürken, çocuklar öksüz ve yetim kalırken siz bura kimin eli kimin cebinde onu tartışıyorsunuz hala. Azıcık birbirinizden başınızı kaldırın da dönüp bakın bir dünyanın haline. Görün ne halde insanlar, hayvanlar. İnsanlık ölüyor. Hayvanların nesli tükeniyor. Bunların sorumlusu hep sizlersiniz. Aylak aylak dolaşıp, çılgınca alışveriş yapmakla şık şıkıdım pür makyaj caddelerde dolaşmakla kendinizi bir halt sanıyorsunuz. Bu dünyanın katili siz ve sizin gibi insan denilen yaratıklardır. Birbirinizle boy ölçüşeceğinize, dünyanın sorunlarıyla boy ölçüşün. 

 

 
Toplam blog
: 13
: 748
Kayıt tarihi
: 04.07.11
 
 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi.....