Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '12

 
Kategori
Sinema
 

Zenne'yi herkes izlesin

Zenne'yi herkes izlesin
 

Dürüstlük bazen öldürür.


Çok net, Zenne'yi herkes izlesin.

Çünkü Zenne son noktayı eleştirilere ya da yorumlara bırakan bir film değil, anlatmak istediğini öyle bir anlatıyor ki üstüne kelime eklemeye gerek kalmıyor. Anlatılması güç, sadece izlemekle büyüsünü hissettiren bir film.

Filmle birlikte birçok şeyi konuşabiliriz.

Ahmet Yıldız cinayetini konuşmak, katil çocuklarını hiç düşünmeden, sorgulamadan korumaya devam edip de eşcinsel çocuklarını reddedenleri hatta öldürenleri topa tutmak mümkün. Askeriye ve porno arşivi ilişkisini tartışmak, bu ülkedeki genel homofobik durumu anlamakla anlamamak arasında gidip gelmek mümkün. Eşcinsellerin yaşam şartlarını değerlendirmek, daha da etkileyici bir konuyu, dürüstlüğü filmin anlattığı boyutuyla irdelemek de mümkün. Film, ''Kendi kanında dans et, özgürleşince dans et.'' cümlesiyle başlıyor. Peki bu mümkün mü? Özgürleşmek veya kendi benliğinle var olabilmek... Fakat tüm bunları yazmak yerine Zenne'yi izleyin demekle yetiniyorum.

Zenne, bütünüyle, doğallığıyla, başta Kerem Can olmak üzere oyuncularıyla, görüntüleriyle, müziğiyle tüm bu konuları çok güzel anlatıyor. Dakikalar geçip gittikçe filmin içinde buluyorsunuz kendinizi ve finali... Aldığı ödüllerle adından hala bahsedilen bu film, daha uzun süre, sonuna kadar hak ederek başarısından söz ettirir diye düşünüyorum.

Hayran kaldım...

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 31
: 1120
Kayıt tarihi
: 13.08.10
 
 

Her yıl yeni bir yaşı kutluyoruz. Yılın o gününde sanki birden büyüyormuş gibi hissediyoruz. Aslı..