Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zerdeçalli tavuk

Zerdeçalli tavuk
 

Eski usül parçalara ayrılmamış bütün bir tavuk pişirmek istiyorsanız bu son derece pratik ve lezzetli tavuk pişirme tarifini deneyebilirsiniz. Pişireceğiniz bu zerdeçalli tavuk sağlık için son derece faydalıdır çünkü zerdeçal baharatının içinde bulunan  curcumin maddesinin bir çok hastalığa faydası vardır.

Tavuk suyundan ise çorba veya pilav yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1 bütün tavuk

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı kimyon

1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu

3- 4 tane yeşil biber

1 çay bardağı su

Yapılışı:

Tavuk üzerindeki ufak tüyler ocak üzerinde yakılır ve tavuk iyice yıkanır. İyice yıkanan tavuk üzerine elle önce kaya tuzu, kimyon, zerdeçal ve zeytinyağı karışımı sürülür.

Daha sonra tencereye 1 çay bardağı veya 1 su bardağı su konulur ve düdüklü tencerede buhar çıktıktan sonra tencerenin düdüğü kapatılır ve altı iyice kısılarak 45 dakika pişirilir.

Tavuk tabağa konulduktan sonra etrafı arzu ettiğiniz şekilde yeşillik, biberle süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..