Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '09

 
Kategori
Anime / Manga
 

Zero No Tsukaima - Futatsuki No Kishi ( Sıfırın Hizmetkarı 2. sezon ) 1. Bölüm

Zero No Tsukaima - Futatsuki No Kishi ( Sıfırın Hizmetkarı 2. sezon ) 1. Bölüm
 

Zero No Tsukaima - Futatsuki No Kishi


Özet

2. sezon 1. Bölüm: Majesteleri Kraliçenin Sıfırı

Alternatif Bölüm Adı [ ABA ]: Göğüslerin Gücü Adına

Zero no Tsukaima serisi, 2. sezon ve Aluminia farkıyla karşımızda. İlk sezon çok önemli bi yerde bitmişti. Herkes gibi ben de pek bi merakla yeni sezonu bekliyordum. Skip Beat! için lobi kurup baskı yapmış olsamda; Zero fanları sitenizi çökertiriz, hackleriz, mahvederiz diye türlü türlü tehditlerde bulunsamda öncelik Zero'ya verildi. )

Gelelim 2. sezonun ilk bölümüne.

2. sezonun ilk bölümü meşhur 2 ayımızın görünmesiyle başlıyor. Oda ne ordan bi uçak çıktı. İçinde de Saito. İlk cümlesi Eve döneceğim oluyor. Gül gibi Louise varken kafayı evle bozmuş bu. Kendimizi Saito'nun bağırışları içerisinde Japonya'da buluyoruz. Tokyo'nun Akihabara ( Teknoloji merkezi ) bölgesine heyecan getiriyor Saito. )

- Bak Louise burası Tokyo diyerek arkasını dönen Saito Louise'i göremiyor. Sonra tek döndüğünü hatırlayıp aklı başına geliyor tabi. ) Louise diye yine bağıran Saito'nun uçağı birden yere başlıyor ve ortalık kararıyor.. ( Öldü evet.. D ) Meğerse her şey rüyadan ibaretmiş. Saito yatağından - hem de Louise'in yanında.. P - yere düşerek uyanıyor. Louise'de uyanıyor. Saito şükürler olsun tanrım diyerek Louise'imize sarılıyor.

Dın dın dın ve açılımız başlıyor.. )

Öncelikle bu sezonun açılışları daha bi güzel olmuş diyebilirim. Özellikle kapanış parçasını feci beğendim. - Kapanış zamanı geldiğinde değineceğiz.. -

Açılış görüntülerimiz arasında kıl Henrietta'da var. Ben bu kıza acayip sinir oluyorum. 2. bölümde tavan yaptı sinirim. Ellerini gövdesinde üst üste koyarak masum imajı çizmeye çalışıyor. Masumluğu sinir bozucu. Açılış görüntülerinde bir çok yeni karakteri de görüyoruz. Bazıları ilk bölümde ortaya çıktı bile. Diğerlerini de ileriki bölümlerden göreceğizdir.

Açılışın son sahnesi yine Louise'in Saito'ya vurucam asayı, vurucam asayı şeklinde kovalamasıyla bitiyor.. ) Açılış şarkımız ICHIKO - I Say Yes isimli şarkı. İndirin - dinleyin derim hoş bi şarkı. )

Henrietta bıdı bıdı konuşup tahta geçmek istemediğini söylüyor. Bu arada akademinin altındaki zindanda Cronwell hücresindeyken Andvari'nin yüzüğünü ele geçirmiş olan hain kadın P bizimkilerin Hiçlik büyüsünü kullandığından bahsedip yüzüğü kullanarak Cronwell'i öldürüyor.

Bu sırada Satio ve Louise; Louise'in odasında konuşuyorlar. Louise Saito'ya bi hediyesinin olduğunu söleyip hediyeyi veriyor. Hediye bir çeşit cafcaflı bir gözlük. Louise ablamdan aile yadigarlarımızdan birini bana yollamasını istedim diyerek Saito'nun gözlüğü takmasını sağlıyor. Saito gözlüğü taktıktan sonra çıkarmak istiyor ama başaramıyor. Gözlük bir türlü çıkmıyor.

Bahçeye indiklerinde Saito Siesta'yı görerek yanına doğru koşmaya gidiyor. Siesta Saito ile konuşurken Saito'nun gözler direk malum yerlere kayıyor. P Bu sırada gözlüğün üstündeki ışıklar yanıp sönmeye başlıyor. Arkadan Louise'in sesini duyuyoruz. Louise gözlük ile ilgili açıklamalar yapıyor.

- Onlar çıkmaz.

- Medusa'nın gözlüğü büyülüdür.

- Üzerindeki pırlantalar eğer onu sana verenden başka kızlara sapıkça bakarsan parlaması için yapılmıştır. ( Louise akıllılığını görüyoruz burada. ) ) ve Saito Louise'in büyüsüyle ( ve kıskançlığıyla bence D ) bi güzel cezalandırılıyor. Bahçede giderken Montmorency ve Guiche'e rastlıyorlar. Saito bu seferde Montmorency'nin kısa eteğine bakıyor. Louise Saito'ya ikinci cezasını veriyor.

Loiuse Saito'yu bahçede sürüklerken Kirche'yi görüyorlar. Yine göğüslere bakan Saito, yine cezasını çekiyor. Tabitha'ya bile o gözle bakabiliyor Saito. Aşmış artık. ) Saydıklarımla beraber 9 kez daha ceza yiyor Saito. Bölümün alternatif adının nereden geldiği böylece belli oluyor, değil mi?

Geçit töreninde sıra kraliçeyi görmeye geliyor. Saito'nun kraliçeye de nasıl baktığını söylemeye gerek yok; herkes anlamıştır eminim. )

Loiuse yine yeni yeniden Saito'yu cezalandırırken geçit töreninde patlamaya sebep oluyor. Kraliyet şövalyeleri de Louise ve Saito'yu görüp yakalıyor.

1. bölümün ilk yarısı böyle bitmiş oluyor. Açıkçası ilk yarı Saito ona baktı - ceza, Saito buna baktı - ceza diye boş boş geçti. İlk bölüm olmasına veriyoruz bizde. )

Saito zindana atılıyor; Lousie'de kraliçeyle görüşmek istediğini kraliyet şövalyelerine söylüyor ama red cevabı alıyor. Kraliyet şövalyelerinin kaptanı Agnes Chevalier de Milan ( isme bak be ) kendini tanıtıyor.

Saito hücresinde tek başına. Geleceğini düşünmeye başlıyor. Ve tabi Louise'in geleceğinide. Louise'i gelinlikle ve yanında suratı olmayan - ama asil olduğunu düşündüğü - bi adamla evlenirken görüyor. Kendinide asık köpek olarak. )

Henrietta'yı hayal ederken hücrede Henrietta beliriyor. Kraliçenin kendisine edepsiz ) şeyler yapacağını düşünen Saito'nun içi bi hoş oluyor. Henrietta şavaştan yana olmadığını ve Albion karşısında Hiçlik gücüyle bizim ikilinin kendi yanında olmasını istediğini söylüyor. Saito da direk kabul ediyor.

Sarayda bir casusun olduğundan şüpheleniyor Henrietta.

Hapisten çıktıktan sonra Satio ve Louise'i at arabasının içinde boş bir kitaba bakarken buluyoruz. Kitabın Tristian aile yadigarına ait olduğunu öğreniyoruz. Hiçlik büyülerinin sözleri bu kitapta yazılıymış. Ama dediğim gibi kitap boş. Bizimkiler bu durumu nasıl çözecek bakacağız.

1. bölüm sonuna doğru Louise gene gene ve gene ) Saito'yu dövüyor.

Şövalye Agnes koşarak Louise'in odasına çıkıyor ve Louise'i saito'nun üstünde dövmekten bitap düşmüş bi şekilde buluyor. Saito'da üstü ve çıplak ve vücudu yara bere içinde. ) ( en güzel sahne buydu bence. )

ve en önemli cümleyi söylüyor.

- Kraliçe biri tarafından kaçırıldı.

Hep bi ağızdan NEEEEEEE diye çığlıklar duyarak ilk bölümü bitiriyoruz.

2. sezonun kapanış şarkısı favorim oldu.

Özellikle kapanış görüntülerinde karakterlerimizin chibi görünüşleri ve Saito'nun şirin bir köpek gibi olması süper olmuş. )

Kapanıştaki fareyi beğenmedim ama. İstemiyorum fare filan Jerry gibi sevimlide değil hem.. )

Kapanıştaki temada kaçış yine.. )

Şarkımızın adı Suki! Kirai! Suki!!! - Rie Kugimiya

Louise'den şarkı dinlemekte epey keyifli oluyor.

1. bölümümüz böyleydi. İlk bölüm olduğundan dolayı uzun olmuş. Diğer bölümler bu kadar olmayacak.. )

Zero no Tsukaima Futatsuki no Kishi'e hep beraber tam gazla devam edeceğiz.. )

 
Toplam blog
: 50
: 2353
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Yazılarımla, paylaşımlarım..