Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '09

 
Kategori
Anime / Manga
 

Zero No Tsukaima - Futatsuki No Kishi ( Sıfırın Hizmetkarı 2. sezon ) 6. bölüm

Zero No Tsukaima - Futatsuki No Kishi ( Sıfırın Hizmetkarı 2. sezon ) 6. bölüm
 

2. sezon 6. Bölüm: Kraliçenin Tatili

Alternatif Bölüm Adı [ ABA ]: Vahşi Güzel Agnes

Bölümümüz Agnes'in tanımadığımız ve rahip olduğundan şüphelendiğim birinin yanında geçerken başlıyor. Adam geçip giderken Agnes ona arkadan bakıyor.

Daha sonra ekrana Henrietta geliyor. Agnes Henrietta'ya araştırmasının sonucu olan raporu sunuyor. Henrietta planın aynen işlenmeye devam etmesini, kendisinin tehlikede olmadığını, çünkü güvenilir bir muhafızı olduğunu söylüyor. Bu muhafız Louise'mi, Saito'mu belli değil; çıkaramıyoruz.

Agnes at üstünde giderken onun geçmişini ve köylü biri olduğunu görüyoruz. Köyünün yakılıp yıkıldığı, küçük Agnes'in ağladığını görüyoruz. İntikam zamanı geldi çattı mı acaba?

** Açılış **

Saito ve Louise'i Scarron'un yerine girerken görüyoruz. Scarron ilk sezonda da bir bölümde gözükmüştü. Garip kıyafetli bir adam. Aslında onu anlatmaya kelimeler yetmez görmeniz lazım. Agnes onlara orada beklemelerini söylemiş.

Scarron Saito ve Louise'in kendilerine yardım etmesini istiyor. Gece kraliyet tiyatrosunda sahne alacaklarmış. Eleman eksikliğinden dolayı ve Scarron'un hayır cevabını kabul etmemesinden dolayı bizimkiler pisipisi yardım edecekler.

Louise'i isteyen bir müşteri var mekânda. Bu müşteri Julio'dan başkası değil. Julio'nun Loiuse'i fazla yaklaşmasından dolayı Saito kıskanmaya başlıyor. Agnes Julio'ya da orada beklemesini söylemiş.

Boş şişeleri atmak için dışarı çıkan Saito'ta kapüşonlu biri çarpıyor. Büyüleyici Periler Hanın'nın ( yani bizim yerin ) yerini soruyor. Saito burası diyor. Seslerden dolayı birbirlerini tanıyorlar. Kapüşonlu kişi Henrietta.

Kraliçe Saito'dan bir kaç saatliğine kendisinin koruması olmasını istiyor. Gizli bir görevde olduğu için kimseye güvenemeyeceğini belirtiyor.

Henrietta köylü gibi görünmek için Saito'dan elbise istiyor. Saito sadece Louise'in gömleği var deyip gömleği uzatıyor. O sıradan kraliçeyi çıplak görüyor. Doğal olarak hem şaşırıyor, hem de utanıyor. Bir yandan da bakmasan duramıyor tabi. Bildiğimiz Saito işte.

Meydanda muhafızları birbirleriyle oynaşarak geçiyor bizim ikili. İyi taktık valla. Kimin için daha iyi tahmin edin? :)

Bu sırada o rahip sandığım adamın Lishman olduğu anlaşılıyor. Agnes acil durum diyerek Lishman'ın evine giriyor. Lishman'ın gözüne korku salıyor 20 yıl önceki o köyde gerçekleşen katliamdan bahsederek. Adamın ses tonunda hayır yok yok zaten. Kesin o yapmıştır.

Loiuse ise dışarıda Saito'yu arıyor. Nereye gittiğini merak ediyor. Saito ile kraliçe bir odaya girmişler. Henrietta yağmur yüzünden üşüdüğünü söylüyor ve Saito'dan kendisine sarılmasını istiyor. O sırada kraliçeyi arayan muhafızlar odanın kapısını vuruyor. Odayı zorla açan muhafızlar ikiliyi sevişirken görüyor. Henrietta'nın diğer bir yakalanmama taktiği. Muhafızlar bunların işi var nasıl olsa deyip gidiyorlar.

Agnes Lishman'dan görev alan birini takip ediyor. O sırada merkezde Louise ile karşılaşıyor ve kendisiyle gelmesini söylüyor. Louise ve Agnes bir hana giren adamı takip ediyor. Adam başka başka birine efendisinin her zamanki tiyatroda beklediğini ve kraliçenin birileri tarafından kaçırıldığını söylüyor. Kraliçenin kaçırıldığını duyan Louise ses yapıyor. Sesi duyan adam o yöne doğru giderken bu seferde Agnes ve Louise'i öpüşürken görüyoruz bizde. Gülerek yanlarından geçip gidiyor. Herkesinde taktiği aynı mı ne? :)

Herkes tiyatroya doğru yola çıkmaya başladı. Agnes, kraliçe, Saito, Lishman, Louise..

Saito oyunda bile köpek rolünde. Bu kısımda feci güldüm ben. Çok komik olmuş. Kapanıştakinin aynısı hem de. :)

Lishman tiyatroda yanındaki adamla konuşurken konuştukları her şeyi Henrietta duyuyor ve ortaya çıkıyor. Tiyatroda dövüş başlıyor. Casus olan bıyıklı adam kaçarken Julio onu yere düşürüp durduruyor. Henrietta'ya tam kılıç gelecekken Saito kraliçeyi kurtarıyor. Lishman tiyatronun ortasındaki gizli boşluktan aşağıya iniyor. Tiyatro kendi kontrolündeymiş ve kaçış yolları varmış. Bunu öğreniyoruz. Agnes Lishman'ı o gizli yerde bekliyordu. Köyünün yok edilmesinin intikamını almak isteyen Agnes Lishman'ı kılıcıyla öldürüyor.

Her zamanki gibi Saito'ya hesap soran Louise tatmin edici bir cevap alamayınca onu cezalandırıyor.

Bu bölümde böyle sona eriyor.

 
Toplam blog
: 50
: 2353
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Yazılarımla, paylaşımlarım..