Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zeytin ve zeytin yaprağının faydaları

Zeytin ve zeytin yaprağının faydaları
 

Zeytin kahvaltılarda, ara öğünlerde hatta çoğu kişinin yemekten sonra bile yediği sofralarımızın baştacıdır. İnsan vücudu için hem zeytinin( işlenmemiş zeytinin) hem de yaprağının inanılmaz faydaları vadır.

Zeytin yaprağı antibiyotik ve antioksidandır. Bunu sağlayan zeytin ağacının tamamında bulunan, zeytine acı ve buruk tadı veren oleuropein adlı maddedir. Bu maddenin faydaları yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır.

Hazır zeytinlere yapım aşamasında sabun yapımında kullanılan kostik ve demir tozu gibi maddeler eklenmektedir hem de  acı ve buruk bir tadı olan oleuropein maddesi zeytinden uzaklaştırılmaktadır. Oysa evde kendimizin yaptığı zeytini tüketirsek zeytinden bu madde uzaklaşmaz. Evde zeytin yapımı da çok kolaydır alıştıktan sonra.

Zeytinin faydalarını zeytin yaprağını çay olarak yapıp içersek de elde etmiş oluruz.

Zeytinin ve zeytin yaprağının faydaları şunlardır.

- Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır. Anti oksidan ve antimikrobiyal etkisi vardır.

- Vucudumuza dışarıdan aldığımız her türlü zararlı maddeleri nötralize edici etkisi vardır.

- Damar genişletici etkisi nedeniyle yüksek tansiyonu düşürmüş ve kandaki yüksek şekeri belirli bir oranda düşürdüğü gözlenmiştir.

- LDL kolesterol seviyesinde düşme gözlenmiştir.

- Soğuk algınlığı ve bronşite iyi geldiği gözlenmiştir.

- Antioksidan etkisi çok yüksektir.

Sağlıklı günler dileğiyle.

 

Sibel Koçarslan

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..