Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinli açma

Zeytinli açma
 

Pastanelerde satılan ve nefis bir lezzeti olan pastane usulü açmaları evde de yapabiliriz. Zeytinli açması, peynirlisi, kaşarlısı, çikolatalısı, çeşit çeşit nasıl olsa hamuru aynı hamurdan yapılma. Zeytinlisi en çok rağbet edileni, yanına 1 dilim beyaz peynir, domates, salatalık dilimleri ve 1 bardak çay işte nefis kahvaltınız hazır.

Malzemeler:

2 su bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

Yarım paket yaş maya veya 1 paket instant maya

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvı yağ

Bir parça margarin veya tereyağı

Çekirdeği çıkarılmış ve ince kıyılmış zeytin

1 veya 2 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı yoğurt ve pekmez (Üzerine sürmek için)

5 kepçe un(kulak memesinden biraz daha yumuşak, ele yapışmayacak)

Unun miktarı unun kalitesine göre değişebilir

Yapılışı:

2 su bardağı ılık süt içinde maya eritilir daha sonra toz şeker ilave edilir ve 15 dakika beklenir. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır ve üstü kuru bir bezle örtülür. En az  2 saat mayalanmaya bırakılır o süre içinde zaman zaman elle yoğrularak hamurun havası çıkarılır.

Daha sonra dibi yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye eller yağlandıktan sonra mandalina büyüklüğünde hamur koparılır elde yuvarlanırken  her parçaya 1 çay kaşığına yakın katı margarin veya tereyağı hamura mıncıklanarak yedirilir, ince kıyılmış zeytinlerden bir parça konulur ve hamur rulo yapılarak ve burularak istenilen açma şekli verilir.

Tepside şekil verilen hamurlar tekrar bir saat daha mayalandırılır ve üzerine biraz sıvıyağ sürülür daha sonra yoğurtla ve pekmezle çoğaltılmış 1 veya 2 yumurta sarısı sürülür. Yarım saat daha bekledikten sonra 200 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..