Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1155
 

Zeytinyağlı, Enginarlı, karışık Bezelye

Zeytinyağlı, Enginarlı, karışık Bezelye
 

Zeytinyağlı, enginarlı karışık bezelye (görsel netten alıntı)


Komşularım Ankara’dan geldiğimden beri sıra ile yemeye aldılar. Şimdi sıra bende yarından başlamak üzere ben de onları ağırlayacağım. Yarın ana yemeğin yanına zeytinyağlı, enginarlı karışık bezelye yapacağım. Tam bir vitamin deposu ve lezzetli bir yemek.

YAPILIŞI

6 adet temizlenip yarıya bölünmüş oyulmuş enginar yıkanır limonlu suda bekletilir. 1.5 kase ayıklanmış yıkanmış ve haşlanmış bezelye. Haşlama suyu dökülmeyecek, yemek pişerken ilave edilecek. 3 adet yıkanıp soyulmuş ve küçük, küçük doğranmış havuç. 2 adet soyulmuş küçük, küçük doğranmış soğan 2 kaşık sıvı yağla bir tavada çevrilir. 2 adet soyulup küçük, küçük küp şeklinde doğranmış patates hepsi karıştırılır, enginarların içine doldurulur. Üzerine 2 kaşık sıvı yağ gezdirilir, yarım limon suyu sıkılır, 2 çay kaşığı toz şeker ve isteye bağlı tuz konulur, 1 su bardağı haşlanan bezelyenin suyu konularak tencerenin kapağı kapatılır. Önce harlı sonra hafif ateşte pişirilir, inmeye yakın 1 demet ayıklanıp yıkanmış dere otu doğranır ve tencerenin altı kapatılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak servise sunulur, afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 

 

  

Abbas Oğuz bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Hımmm misss gibi ellerinize sağlık geçenlerde gül reçeli yaptık tarifi buradan aldık tabiki çok güzel oldu hocam :) sevgilerimle.

Tülay EKER 
 23.05.2013 13:55
Cevap :
AFİYET OLSUN DEĞERLİ KARDEŞİM. İNSANIN KENDİ YAPTIĞI ŞEYİ TÜKETMESİ NE GÜZEL.SELAMLAR VE SEVGİLER ÖPTÜM SİZİ.NAHİDE ÇELEBİ  23.05.2013 18:12
 

Resimdeki çanak enginar yemeği biraz İstanbul usulu. İzmir'de kuzu etli, pilavlı enginar ve bilhassa bizim ailede yapraklarından midye usulu yapılır. Afiye olsun.

Şahin ÖZŞAHİN 
 22.05.2013 18:01
Cevap :
DEĞERLİ YAZARIM BİLGİLENDİRİCİ YORUMUNUZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM, SELAM VE SAYILAR, SAĞLIK VE MUTLULUKLAR. NAHİDE ÇELEBİ  23.05.2013 7:34
 

Güzel yazılarınıza lezzeti de taşımış olmanız ne güzel,Nahide hanım.Bizim buralarda ( Akçay-Edremit )O kadar çok enginar olur ki,sormayın.Buralarda genellikle taze veya içli baklayla,kıymalı veya kuşbaşılı yaparlar.En kısa zamanda sizin yapmış olduğunuzdan yapacağız.Çok daha lezzetli olacağı kuşkusuz.Yüreğinize,elinize sağlık.Sevgi ve saygılarımla.

Abbas Oğuz 
 21.05.2013 18:27
Cevap :
Sayın Oğuz, bilgilendirici bu güzel yorumunuza teşekkür ederim, sağ olunuz. Enginarı çok seviyorum, bahçemize ekildi ama bahçıvan bakamamış verim alamadık.Sağlık ve mutluluk dileklerimi ileterek selam ve saygılar gönderiyorum.NAHİDE ÇELEBİ  22.05.2013 19:46
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1887
Toplam yorum
: 11495
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1033
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster