Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı, Enginarlı, karışık Bezelye

Zeytinyağlı, Enginarlı, karışık Bezelye
 

Zeytinyağlı, enginarlı karışık bezelye (görsel netten alıntı)


Komşularım Ankara’dan geldiğimden beri sıra ile yemeye aldılar. Şimdi sıra bende yarından başlamak üzere ben de onları ağırlayacağım. Yarın ana yemeğin yanına zeytinyağlı, enginarlı karışık bezelye yapacağım. Tam bir vitamin deposu ve lezzetli bir yemek.

YAPILIŞI

6 adet temizlenip yarıya bölünmüş oyulmuş enginar yıkanır limonlu suda bekletilir. 1.5 kase ayıklanmış yıkanmış ve haşlanmış bezelye. Haşlama suyu dökülmeyecek, yemek pişerken ilave edilecek. 3 adet yıkanıp soyulmuş ve küçük, küçük doğranmış havuç. 2 adet soyulmuş küçük, küçük doğranmış soğan 2 kaşık sıvı yağla bir tavada çevrilir. 2 adet soyulup küçük, küçük küp şeklinde doğranmış patates hepsi karıştırılır, enginarların içine doldurulur. Üzerine 2 kaşık sıvı yağ gezdirilir, yarım limon suyu sıkılır, 2 çay kaşığı toz şeker ve isteye bağlı tuz konulur, 1 su bardağı haşlanan bezelyenin suyu konularak tencerenin kapağı kapatılır. Önce harlı sonra hafif ateşte pişirilir, inmeye yakın 1 demet ayıklanıp yıkanmış dere otu doğranır ve tencerenin altı kapatılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak servise sunulur, afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 

 

  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..